clik-clik di sini

2 Nov 2010

salam......................................maafkan as!!!

Salam..........................................................

~sekian lama menyepi di ruang blog ni tanpa sepatah perkataan untuk di coretkan di sini!!!
maafkan as..maafkan as..maafkan as........bukan niat untuk senyapkan diri dan hilang begitu sahajeee....tapi ade alasan munasabah yg tersendiri!!!!!!!!!!!!!!!!!sukar untuk di ceritakn disini,hope u all faham tentang diri as yg serba kerdil ini.....
~tapi di dalam FB as tetap jumpa kaliankan...tak penah luput di dalam ingatan as,walaupun tak penah berjumpa.................I LOVE U ALL SO MUCH...
i'allah as akan up date blog bila ade waktu kelapangan....ok...

sekian,wasalam.....

21 May 2010

~~TQ..DINNER at house DATO SERI SHAHRIZAT ABDUL JALIL/DATO SALLEH ~~~

SALAm hari jumaat......tengah ade mood nak update kan,
so cerita la selagi ade cerita..hehhehehee!!

ini masa dinner kat umah D.ijat pada 23/4..dah nak
hampir sebulan,rasa nya x basi lagi la kut..hiks..hiks....
u all layanzzz la pic-pic yg cute n comeii ini!!
*
*
*
*
*
posing kat umah..sebelum pergi dinner



alamak...umairah gg rongak.....

menu-menu yg kami bedal..semasa baru datang



senyumm je ayah.....walaupun penatkan!!


sengihhhh..bagai x mau!!!ialah baru pas makan
sate.........umairah nya fav

heehhe...ibu!!!!(gambar ade gelap sikit)


kawasan ruangan tamu D.ijat


lepak ngan org2 kementerian...very frendly!!

layan umairah...makan..makan n makan





dah sendattt perutt kan......itu pasal mcm senyum
paksa jeeeee!!!

tengah layan syed sobri nyanyii.........

muka penat...hahahhaa,......

my fren...merangkap PA dato salleh

org-org belakang takbir.....dan melayan kerenah
umairah!!!!!tq so much k.su n the gengs

penat sangatttt.........x larat dah nak pose



gambar wajib we all.....heheheheh
walaupun kerap jumpa!!!!

thanks dato.ijat n family agains!!!!!

~hope u all enjoysss,,,cauuuuuu~

19 May 2010

~~SAlam.....alhamdullilah~~~

HAi u all......ape yg ibu alhamdullilah,ok nak share le ini
pada 16/5/10 dapat berita dari sepupu ibu iaitu
odah,menyatakan dia sudah selamat melahirkan
bayi lelaki......
*
*
*
*
*
*
*
*
*
haaaa....comei x?????inilah ADAM=berat 3.76 semangat!!
(odah,k.as copy dari fb hehehe)

=ok cauu,byk cerita nak dikongsikan ini..harap bersabar=

19 Apr 2010

........welcome to the world.......

salam,hari isnin yg ceria..................ermm nak story
tahun ini ibu bakal mendapat anak buah dan seorang sepupu lagi!!!
alhamdullilah,bertambah-tambah lah ahli keluarga arwah HJ.JAAFAR/
arwah HJH.EMBOK CHIK(side mak)..ermm mengikut pengiraan
kalau di tambah sepupu yg baru ini nanti maybe yg ke 102 kut??
perghhhhhhhh..meriah..meriahhh
baby yg pertama ialah....
-
-
-
-
-
nama=khayra kamila(sepupu ibu=anak yg sulung)

nama=kasih(sepupu ibu gak anak yg pertama)

ade 3 lagi yg bakal menyusul n seorang sepupu.....meriah..
meriah..meriah......aduiiiiiiii
jelezz betul lah masing2 ade baby baru,
bila lah agak nya ibu nak mcm ini????????????????????

note=doakan ibu ye kawan-kawan!!!

14 Apr 2010

~~~~shopiinggggg time~~~~~~~~~~~

sALam .............hu..hu..hu.....lamanya x up date blog ibu ini!!!!
jenuh nak cari idea for ceritakan blog yg indah.....


haaaaahaaaaahaaaa............sekarang ibu tengah gilerrrr nak
shoping!!!!!!so kalau dah giler shoping maka duit macam airkan???????
insyaallah ibu still ingat batas2 nya.......

ok para ibu-ibu........ibu out dulu!!!!!!1

4 Apr 2010

......SALAM ALL......

hu..hu..hu...lama sungguh x buka blog ini!!
ok now ibu nak share gambar2 umairah yg ibu amik pada
2 minggu lepas......tema ''cowgirl''.....
+
+
+
+
+
+
saje je suka2 ibu amik gambar he..he.he
coz x de keje nak buatkan!!!!

pose 1



perghhh.....mcm real je!!!!



i like this pic.....suke tau!!!!



cowgirl hampir penat...tapi usaha untuk
senyum!!!:)

sudah kepenatan......dah x leh nak pujuk!!!makanya
banyak ini je lah ibu shoot.....

~ok fren hope enjoy apa yg ibu paparkan ini~

30 Mar 2010

..........lama nye x up date blog.............

Salam all.............
lama sungguh ibu tak up date blog!!!perghhh
bukan, ape cerita tak de lah.....
he.he..he....!!!banyak jengah ke laman FACEBOOK..
..........
insayALLAH...cerita akan menyusul!!

12 Mar 2010

....SCHOOL HOLIDAYS.....



Yahoooo............
i'm back to kampung MELAKA with my doter!!!!!!!we stay there 1 weeks...
****balik kampung.....oooo..balik kampung******
note=byeee all,jumpa lagi ek

7 Mar 2010

....HILANG kan stress MAIN BOWLING...

actually...hampir setiap minggu jugak ibu/hubby n umairah
main bowling!!!best layan bowling ini....
ibu,sejak anak dara memang suka main bowling ngan adik-
beradik..tapi tak teror juga!!kira nasib la...he..he..he

masuk lonkang????jgn cakap la...walaupun ibu tak sehebat
mana,tapi semangat bermain itu tetap ada!!!ha.ha.ha

***kalau u all nampak yang berpagar itu
mesti lah umairah punya***

1 lane khas untuk umairah seorang....

..amik bola untuk umairah yg 6kg..



eh..eh..eh...umairah???baling bola....
keh..keh..kelakorrr la budak ini!!!!!!!!!!!!!!!

balingan antara ayah dan anak



ehemmm...ini la ibu!!!!!!gaya bole tahan,
tapii????

masa ini main kat OU, lantai dia tak berapa
best la....diaorg tak up grade...we all g
sini pun nak yg ade pagar biasala untuk sape lagi??
kalau bukan umairah,ada dekat cinelusure tapi
ade 1 je untuk kanak-kanak.....

~ok see u,dengar2 para blogger nak buat main bowling
pulak..pasti akan join~

1 Mar 2010

....Makan with my family....

Hari Ahad..semalam punya cerita!!ibu n family a.ngah
bawa mak n ayah g makan di ampang sebelum
diaorang balik melaka ke esok hari nya,salah 1 restoran makanan
INDON!!kebetulan pulak hubby pulang dari vietnam so
apa lagi terjah je lah...ibu tak yah lah masak..hee.hee...he
jimat GAS!!!

sudah sampai...ini lah restoran nya!!!!

nak sebut menu makanan..opsss sory!!
tak berapa pandai,semua sebutan bahasa jawa

tengah makan pun,sempat lagi bergambar!!biasa la
hubby baru pulang..he..he..he...i'm so happy

budak-budak ini makan bersila.....


layan hubby....he..he...tunggu giliran mahu solat mahgrib

selesai makan....kami lepak kat luar sekejap

idea p.busu(hubby)...

muka keriangan.....cozzz dah kenyang


dengar cerita atuk mengenai gelagat cucu-cucunya...lama juga
we all lepak luar,ambik angin!!sudah puas berborak kami pun gerak pulang
ke rumah......
~komen makanan di situ,boleh tahan sedapnya!!pas itu
kita bole pilih nak bersila or meja makan...ada surau..~

*agak jelezzzzz,tengok para blogger berjumpa semalam!!
next time kalau nak buat lagi,sure akan pergi punya*


~tetamu istimewa~

~My Memory~