clik-clik di sini

30 Apr 2009

zwani.com myspace graphic comments
Thank You Graphic Comments

sempena esok hari buruh maybe cuti untuk mengadap ''laptop'' dan terus sambung
sabtu/ahad!!!ibu nak say tq pada kawan2 blog yg sudi kawan dengan ibu+segala
lawak2 jangan lah amik hati,''kalau tak boleh gurau pergi surau la...haaa.haaa...mula2
blog ibu nie bersepah,tapi mujur lah kak.yong banyak beri teguran.....
hee.heee...best tau dah pandai buat blog!!!(jiwang pulak)
erm atas nie ada gambar rabbit yg sungguh comel.....kawan2 sekalian
silalah amik....ok!!!!


Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com



apa nak plan nak buat niee....present pun tak beli lagi!!!
ape ek?member blog yg ku cintai,,,ade idea tak?
zwani.com myspace graphic comments
Happy Birthday Graphic Comments

29 Apr 2009






*main edit-edit gambar...sambil tunggu ayah balik dari work
hee.heee.heeeee!seronok pulak.........

28 Apr 2009

1:sarapan pagi tadi....makan nasi lemak serta kueh-mueh!!!!
2-saya sedang menikmati juadah, tak toleh2 asyik sungguh.....
3-special sikit saya nie..makan nasi lemak dengan kicap.!
4-hee..heee bagi posing sikit 'smile'
1-makan kueh keria..saya memang suka kueh ni...
2-sambung balik makan nasi...
3-dah kenyang...ibu!!!
4-wah dah ceria anak ibu..bila kekenyangan!!!siap nak bergambar
dengan susu 'alpha lipid'..coz semalam saya mengalami sakit perut berapa
kali ker toilet..jgn cakap lah!!!terus ibu bancuhkan susu nie,terus
berhenti..lega dah perut saya!!!tq susu alpha lipid.....

27 Apr 2009

award dari fren blog...tq..tq.tq
so much!!!
soryy.....terlupa nak letak nama siapa yg bagi nie!!!antara nyeeee
''atie'',my cousin odah(ummi salsabila)...my cousin ni dapat dari
kak.yong!!!!so tu je lahhhhh....apa2 pun tq....!!
(walaupun agak lambat letak nama siapa yg bagi award ni,tp dalam
hati ibu sentiasa mengingati selamanya....hee.heeeeee)
ini gambar isnin pagi...ibu ambil dengan baju ''upin&ipin''
yang dibeli oleh ibu di gedung pasar raya..!!!
1-haaaa...umairah main handbag ibu yerrrr!!!
2-nak mengelak umairah merajuk lagi..ibu capture lah gambar!!!
3-wahhh..anak ibu siap tunjuk best lagi!!!bangga la tu dapat
baju baru...
~hari ahad semalam,saya,ibu n ayah balik kampung ayah..kami
bertolak pagi tak jauh just 2 jam jer!!yeaaah dah sampai
kampung,itulah nama kampung ayah saya............
bila sampai jer..ibu terus masak untuk santap tengah hari..
ibu masak ''ikan terubuk asam pedas,sayur campur,ikan goreng n
telur asin...(sorry tak sempat nak capture gambar,coz laporrr sangat)
*menjelang hari petang ini lah aktiviti kami,menyapu laman
yg penuh daun-daun kering....hee.hee saya tolong ayah
best nyeeee

1-asyiknye anak+ayah...
2-eh ibu amik gambar.....
3-inilah barang yg saya guna untuk bersihkan laman..
4-posing sekejap.....hee.hee
1-aksi mencabut rumput...
2-yes dah berjaya..,pandai pun !!!
3-khusuk main api,kalau kat umah ibu tak dapat!!!
4-opppssss....terkantoi!!!soryy ibu...
*sudah penat bekerja..kami rehat,mandi n lepas maghrib kami pun
pulang..sebab esok ayah work..!!!dalam perjalanan tiba2 perut
saya lapar...kami singgah restoran di ''Kuala selagor''
1-merajuk,ibu tak bagi ''ABC''
2-hee.hee dapat pun...rasa
3-ermm..bila lah makanan nak sampai niee
4-sedapnya menghirup abc
5-haa.haa.haa
6-aksi nakal...
*harap maklum lahhh ape yg kami makan tak tunjuk..hee.heee
bateri camera 'out'......
selesai makan kami teruskan perjalanan...
kul10 kami tiba di rumah!!!alhamdullilah perjalanan kami selamat semuanya....
~hari sabtu,saya akan tak boleh terima ayah kena kerja..!!!saya
dah menyatakan pada ayah ,saya ingin pergi ''MPH''..mula saya moody!!!!

aksi umairah menunjuk perasaan!!dengan ibu pun
tak nak cakap!!!
terkantoi....saya dah perasan ibu ambil gambar!!!
lagi sya geram...

*ceria balik anak ibu nie..sebab,ibu pujuk nak pergi kedai nak beli
lauk untuk santap tengah hari.....!!ibu beli kan saya ''nasi ayam''
heee.heeeee!!!

24 Apr 2009

TUGASAN HARIAN...????

1) bila terakhir anda cuci toilet?

2 hari lepas....

2)pencuci apa yg anda guna?
harpix(betul ke ejaan nie hee..hee) n kadang2
dettol....

3) dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai?kenapa?
ibu mop lantai seminggu 2x,sebab ibu alah dengan habuk
''sinus''

4)apa tugasan terakhir anda sebelum menjelang malam?
tak tentu..selalunya lipat kain!!!dan awasi umairah
bila main di laman.....

5) apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?
telur masak kicap n sardin.....

6)minuman selalu anda buat waktu pagi?
milo untuk 'umairah'+ibu n ayah necafe panas...

7)sebelum tidur apa yg anda suka lakukan?
up date blog n sapu losyen d tangan.....

8) harus menjawab tag yg tertera nama di bawah?
#ummi salsabila
#effa
#atie
#munirah
#azzul
#eus
#yanadzul
#syahadah
#suzie
pada member2 sekalian yg berada di blog ibu kalu sudi nak
jawab.....????booleh no hal punya.....
TAG FROM ATIE....:-

1) letakkan gambar anak yg baru lahir ,kalau boleh mestilah
gambar yang masih dalam wad?
*haaa.haaa gambar dibawah ni saya baru berusia 6 hari..kat hosp
tak sempat nak tangkap...kira ok lah!!!
so comel kan saya nie...janji cukup sifat!!!

2) letakan butir?
Nama= nur umairah qarirah anuar
Nama panggilan= umairah n kakak
Jantina= perempuan
T.lahir= 10.2.2005
T.lahir=Hospital Besar Melaka
Berat lahir= 2.1 kg (kecik jer...)

3) apakah harapan korang pada anak ini, dan korang nak anak ini jadi
ape besar nanti dan kenapa?
oo..harapan setiap ibu bapa mesti nak anak menjadi seorang yg beriman,
patuh cakap org tua dah berjaya bila besar nanti.....dan harapan
ibu dan ayah sama laa tu!!!!mohon pada allah bila besar nanti biarlah
umairah ini jadi seorang doctor pakar(insayallah)coz dari kecik dia minat sangat
dengan toys ''doter-doter''

4)okkk...pada member2 sekalian kalau nak menjawab tag ni
silakan.......!!!![4 atie...tugasan kiter dah siap]

23 Apr 2009

(TAG FROM ''EFFA'')

1) berapakah berat anda sekarang dan juga ketinggian anda?
berat ibu berapa ek..84kg(jgn ketawa),ketinggian 170cm ibu bangga coz
tinggi..takde lah nampak gemuk sangat!!keturunan family memang
tinggi2 belaka...*

2) berat yg paling tinggi dalam sejarah anda?
98kg waktu ibu prenant umairah..mkn banyak!!!ayam sampai
3 ketul(kfc)

3) apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh badan
lansing?
roti,milo kosong,n buah epal hijau..

4) berat yg paling rendah yg pernah anda dapat?usia anda ketika itu?
...sama jawapan dengan effa!!waktu baby 4.11kg...haaa.haaa

5) anda pernah setai program pelansingan?
ada program kat H.PANTAI..tapi tak penah pergi....

6)apakah diet yg anda ambil untuk memiliki berat anda yg paling rendah?
fresh oren & buah epal.......

7)apakah yg menyebabkan berat badan anda naik mendadak?
bila waktu balik kampung lama...,masakan mak semua
sedap2!!tambah2 lagi kalau ada ''asam pedas''..lansung lupa diet.....

8)apakah target anda untuk kurus selepas ini?
#tak de maknanya nak target..hee.heeeee..kalau kurus lagi
alhamdullilah..

9) miliki gambar anda dulu dan kini?
gambar dulu tak de di kl...semua ade kampung....!
gambar sekarang?tengok jer dalam blog..

10) sila upload...?
sorry again.......................


*for effa,ibu dah jawab tags,,,to all friend kalau nak jawab tag nie
silalahhhhh...di alu-alukan......
*aktiviti hari minggu ahad lepas,,saya ajak ayah pergi T.TITIWANGSA..
ambil angin petang.....dan dah lama ayah tak gunakan camera yg
canggih tu..''DSLR CANON 1000D''!!
cewahhh..gambar yg menarik!!!lihat di atas,saya bersama
ibu....posing tak nak pandang camera.....!!hee.heee
ooo..menghirup angin petang!!!yg nampakkn KLCC nun jauh
di sana........tak lama kami kat situ hampir mahgrib kami
pun pulang!!!....(saya kempunan nak naik kereta kuda,
tapi penuh jer orang!!!)
Award from member2 ibu......
tq..tq..tq...so much!!!
to all give me award####

22 Apr 2009

my self............
ibu tagged by 'odah'.....................

1) nama timangan anda:
= ''as'' very popular dikalangan family,family mertua&kawan2..
+termasuk anak ibu sekali(dia ajuk-ajuk) and PN.siti kalau ada urusan
bank2..
=''Yang" my husb call me..
=''mak.busu''anak buah2 ku...biasalah dah banyak anak buah...

2) anda seorang yang:
=seorang peramah...tambah2 lagi b'cerita tentang anak
=sensitive,cemburu...dan pantang kalu org tak tepati masa..

3) Insan teristimewa:
=of coz my hubby..................my hubby betul2 sabar dengan
karenah ibu!!!

4) lagu kesukaan anda:
=apa-apa jer,yang sedap didengar!!tapikan sekarang ini tengah berlumba-
lumba dengan umairah nyanyi lagu Jason Marz "LUCKY"

5) makanan kesukaan:
=yg pedas...baru ada ''feel''

6) warna kesukaan:
=dulu masa belum kawin warna coklat n hijau pucuk pisang,
sekarang ini tak tentulah coz apa2 beli my hubby yg
tentukan.....

7) 3 benda mesti ada dalam beg:
=purse,perfume,n hp

8) kali terakhir masa anda menangis&kenapa:
=my fav perfume "gucci"pecah!!my hubby tak perasan
(ganti balik)

*TAG FROM KAK.YONG*
1) a title of your hobby....
#i like...cooking!ada saja idea nak masak apa,hee.heee...dan
selalu reka resepi....
2) a brief story?
#ibu memang suka masak..dari darjah 6 dah sibukkan diri untuk
ke dapur!walaupun mak tak suruh..hee..hee!dulu masa kecik suka main
masak-masak dan meniru gaya chef dalam tv!!antara mengemas dengan memasak
,ibu pilih memasak...ayah umairah gelar ibu ''orang dapur''
3) photo to support of?

20 Apr 2009


ini cerita dah agak basi juga....ialah malam tahun baru!!!
tapi tak ape lah letak je..ibu baru perasan/sama erti kata terlupa....
*malam tahun baru nak masuk 2009 ada coundown di tempat
keje ayah iaitu di SOLARIS,MONT KIARA....ibu ingat
nak tengok bunga api,rupanya ayah tengok "BAND INDIE"..
bagi ibu band mcm ni kureennng sikit..tapi saya layan jer!!!!
*saya dengan ayah,,,nak cerikan mood ibu!!!bukan senang
nak ceriakan ibu*


ermm...senyum pun ibu!!!

show dah bermula....ayah cakap nie
kumpulan "PESAWAT"









sambil ayah layan muzik band...ibu pun amik gambar
saya!!!mcm2 cara saya buat..







dah selesai....jam pun dah dekat hampir kul 2!!!tengok aksi
saya tanpa kasut sebelah(tiru gaya elyana)heee.hee
kami terus balik,ibu dah penat.....tapi saya n ayah says TQ pada
ibu coz sporting gak....
Liny,tuek dan ming-ming juga....
wonderpets datang membantu
apa yang penting..kerjasama!!
apa yang penting..kerjasama!!
wonderpets,wonderpets dah berjaya
membantu kawan yang dalam kesusahan..
kami tak besar dan kami tak kuat...
bila bekerjasama..
semua jadi mudah..
Yeah...wonderpets!!!!!!
*saya suka dengan cerita nie...kawan2 mesti suka...!!
mula2 tu berebut juga dengan ibu chanel tv,
tapi lama-lama ibu saya pun suka juga dengan rancangan
wonderpets

16 Apr 2009

bukan nak promote susu nie pun...tapi nak cerita sikit mengenai susu nie,
setiap pagi ibu bagi saya minum susu nie sebanyak 150ml....alhamdullilah
sudah 8 bulan saya tak jumpa dengan en.doktor!!
jom lah kawan2 minum susu nie sebagai vitamin.....
*kandungan dalam susu ini:dextrose,skim milk powder,tricalcium phosphate,
colostrum powder,vegetable gums,vanilla flavour,Alpha Lipid,lactobacillus
acidophilus,bifidobacterium,Vitamins-A,B1,B2,B3,B6,B12,C,D3,E,
calcium pantothenate,folic asid,biotin,ferrous fumerate,magnesium oxide
and permitted food conditioner and flavour..
(susu nie sume peringkat umur boleh minum,baby yg umur 1 hari pun leh minum gak)

15 Apr 2009

every morning...tugasan harian saya bila bangun..pertama sekali tonton tv kejap!
cerita ape tak kisah!!!


seronok pulak...duduk sekejaplah!!!cerita p.ramlee

tugasan yg ke-2,tengok bird sya!!dia pandai bernyanyi tau!!!
nak pastikan bateri ok ataupun tak?

tugasan yg ke-3...minum susu ANMUM essntial!!
saya dah minum susu nie dari 1 tahun.....alhamdullilah,selama saya minum
susu nie tak de ape2 masalah!!!tiap bulan ibu akan beli 3 tin....
saya kuat minum susu!!!heee.eheee
(khasiat susu ESSENTIAL : everyday,you child is making
thousand of brain cell connections as he learns.Effective message transmission
in the brain will then lead to better learning ability & memory formation.
our brain cells need proper nutrition&stimulation to ensure optimal brain development)
tugasan seterusnya...baca buku!!!!boleh dikatakan setiap minggu ayah m'beli
buku untuk saya...bilik saya dah boleh jadi mini MPH!!!
*sekarang ini tengah bodek ayah,saya nak dapatkan buku BARBIE DOLL
saya dah tengok!!best tau...saya tengok kat MPH
harga buku tu RM69.90*
bila saya dah start baca buku....ibu pun off tv(sambil buat kerja umah)
tapi tengok la tu vitamin saya tetap ada(SUSU)

ibu says''rajin anak ibu,harapan ibu dan ayah semoga umairah menjadi
anak yg cerdik''

kesian saya kan..kenapa sya baca buku tanpa meja?
sebab meja saya dah patah,janganlah tanya kenapa
meja saya patah!!!!heee.heee
sempat memberi senyuman......(senyuman sebelum mandi)

nota untuk umairah}insayallah nanti ibu inform pada ayah bulan ni kita beli
meja study ok...harap umairah bersabar!!!!

~tetamu istimewa~

~My Memory~