clik-clik di sini

27 Aug 2009

****gambar TaNgKaP LeNtOk***

hai....gambar lentok-lentok sebelum berbuka puasa tadi...
boring tiada ape mahu lakukan sebab sudah 2 hari hujan kan..
jadi blur la kiranya ini..hee.heeeee.....

~tak tau apa nak post kan...layan umairah lah jawabnya~
mood umairah pun ok je tengok











hope u all happy lah apa yang ibu paparkan ini...
tengok lah aksi umairah yang manja/menggoda.....menggoda
ke?hu...hu...hu........

25 Aug 2009

~~~~cerita agak basi~~~~

SaLaM......alhamdullilah hari ini masuk 4 hari umat islam berpuasa!!
u all puasa tak?hee...heee.......
sejak masuk time bulan puasa ini,ibu agak malas nak buka 'lappy',
kemalasan agak membuak-buak....

*hari ini ibu nak cerita,makan bersama family ibu di ''muara sg.duyung MELAKA''
sebelum ibu balik kl kami semua makan ikan bakar...*

(cerita dah lama sebelum puasa..ibu je yang malas nak post)


my hubby...dengan keadaan selsema
*kesian kan*





antara menu2 yang sampai.....
apa ek yang we all makan....ikan terubuk bakar/udang bakar
/kerang bakar/ketam bakar/ikan jenahak masam sweet n sour/
la'la n nasi lemak








ok....makanan memang sedap!!ramai giler orang makan kat situ,
tapi family ibu dah tempah awal2..supaya kami tak yah lagi untuk
menunggu!!!!!enjoy kan diri ye...membasa post ibu kali ini...

note:ada sesiapa bole tolong ibu tak,ibu selalu sering keliru dengan tarikh
bila post entry...contoh u all tengok tarikh yang tertera adalah 24hb,sebenarnya
ibu post ari selasa maka nya kena tulis 25hb la kan?macam mana tak nak
tertera tarikh itu
...HELP..HELP..HELP

22 Aug 2009

###TiBaNya UmAt IsLaM BerPuaSa###

salam....rasanya tak terlambat ibu n family mengucapkan
selamat berpuasa pada member all blog ibu......

*silalah ambil kad ini tulus ikhlas dari ibu*

note:dah ada plan apa nak masak petang ini?heee.heeeee...
~ibu nak masak kari kepala ikan,ikan bakar terubuk,sayur campur n ''buah melaka''

21 Aug 2009

****HaRi YaNg BeRtUaH***

salam hari jumaat.........hari ini ibu rasa beruntung coz
dapat bungkusan hee.heeee...dari sape?
jenggg..jeng...jeng.....
+
+
+
+
+
ha..nampak tak dari sape itu.....
from:-SuZiEy a.k.a AqEeL


anyway,tq so much to suziey...susah2 jer tau nak berbalas-balas
ini....i'm so happy!!!!!!

*sebenarnya bungkusan ini sudah sampai hari selasa di melaka,
pagi tadi a.long ada khusus kat kl so bagilah sekali barang ibu ini.....
n tq pada a.long juga*

note:suziey pas nie kalau kita tak sempat nak berblogin,kita just sms ok!!


19 Aug 2009

- - -BoWLinG TiMe- - -

salam...kembali ibu untuk post entry..

~cerita hari khamis minggu lepas,aktiviti ibu adalah main bowling
bersama ayah/kakak...mak hanya meneman sahaja~

~lokasi nya adalah MIBC tempat ni baru jer di lancarkan,
tempatnya sangat luas..best!!!
baca di bawah
+
+
+


cewaaahhhhh....model apa namanya ini?

.......aksi umairah dengan gayanya tersendiri....

bola bowling...eh mestilah kalau tak de benda ini!!
macam mana nak baling pulak..

acara sudah bermula..tengok lah aksi masing2
mengayakan bila membaling bola!!
hee.heeee kelakor pun ada..

apalah geli hati sangat itu?
mak/ayah......

sudah keboringan....si''umairah'' ini!!!
lihat lah gaya merajuk nya......



sebelum balik kami singgah cafe area kat situ juga....
apa yang ibu order adalah
-pop corn
-hot coffee
-tapai vanilla
-manggo blend

n
-alerguata
(jgn di tanya kenapa nama macam ala perancis pulak,di dalam
nya ais cream campur serbuk chocklat n coco cruch)

~sume nya sedap semuanya........ibu yang amik order,sebelum
menanti ayah/kakak n mak menunaikan solat zohor~

~best main bowling ini...dapat juga keluarkan peluh ini!!!dah lama
tak main,kalah menang jgn ditanya pulak heee.heeeee~

*nantikan entry seterusnya..dinner makan ikan bakar
bersama family ibu,sebelum balik kl*

17 Aug 2009

##Bz Ngan KEje RuMAh##

-AlhamDullilah,ibu dah sampai damansara!!!
malam tadi pukul 8.30mlm ibu tiba di rumah...

*dah 3 minggu ibu tinggalkan rumah,banyak betul ibu nak kena
kemas pakaian,iron baju,mop lantai,ganti cadar tilam n banyak jugalah,
habuk2 kat area tv/kipas...fuyooooo....*

*so...ibu kena uruskan rumah dulu/kemudian
baru jalan2 blog u all*

15 Aug 2009

***YaaHHooo***

salam hari sabtu..........
nape ibu suka sangat ini,,,,heee....heee.........
my hubby nak balik n akan sampai tengah hari ini!!!!
ibu dapat call malam tadi n masa yang sama mestilah nak bawa ibu
balik kl...!!!!!!ermmmmm..rindunya kat umah ibu!!!
esok petang ibu balik kl......
*rindu kat my hubby?sudah tentu lah..*

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

aktiviti pertama ibu nak buat nanti adalah
nak tangkap ''loving couple'',tapi munkin dah tamat tarikh!!
x per lah ibu nak tankap juga...jealous tau tengok gambar
zura n gie!!!hee.heeeee....
*nantikan ok gambar ibu n my hubby*

satu lagi ibu nak kongsikan ibu dapat msg dari celcom,
-amalkan gaya hidup sihat&jaga kebersihan diri dalam
usaha mencegah wabak H1N1..dapatkan rawatan
segera jika ada tanda2 jankitan..
info:-
www.celcom.com.my-

..wait my photo with hubby n continue next entry..




14 Aug 2009

##parT 3(terakhir)##

#####SaLaM......sUdAH tiba episod yang terakhir#####
bila ibu cerita ibu tak sempat pegi mana,makanya ibu relaks kan badan
pada waktu malam...after maghrib ibu n kakak cari makanan!!buntu dan tak
tau nak makan ape dengan x tak pikir panjang,ibu masuk 7E!!!!!
apa yang ibu beli adalah maggie cup........
hee.heee sekali sekala,kira boleh lah sekadar lapik perut+++
haaaa......tengok my doter menikmati maggie cup!!!
umairah cakap ''sedap lah ibu,nant ibu beli ek''?
oh cukup lah hanya sekali..nanti my hubby nampak ini,bising pulak
tengok anak nya makan mee segera!!!!!
*my hubby memang tak galakan lansung umairah makan mee segera ini,
katanya tak bagus untuk otak/kesihatan*
ibu pun sebenarnya dah lama tak makan maggie ,sejak ada umairah
dah lama tak beli......


kesian atuk tak dapat berehat dah cucu2 nya makan kat bilik atuk


tepat jam 10..we all pun ZZZzzzzZZZZZZ!!!
tengok aksi umairah tidu.........nampak penat sangat itu,
atau kenyang makan maggie?hee..heee

tak payah di kejut budak ini kul 7.30 dah terbeliak biji mata....
kata nya..''ibu i want go to swimming''?plz..plz...plz......
(siap merayu lagi tu)
ibu says:tak bole,sebab sekarang ada macam2 penyakit
terutama H1N1...ibu tengok kat pool itu penuh dengan ''mat/minah salleh''
NO.....NO.......No......

kalau tak bagi..jawapnya ''merajuk la''
pujuk punya pujuk ibu cakap jom kita berendam ''jakuzi'' sahaja!!
lagi best dari pool......
*makanya anak dara ini pun setuju lah,rendam selama 1 jam*
pas itu tepat kul 9,g turun breakfast

ini lah dia yang kami ''bedal'' pagi itu..
macam-macam ada......
selepas sarapan kami naik bilik balik,kemas beg n check out!!
permandangan dari atas....kampung k/terengganu

kami berkumpul di stesen petronas.....masing-masing
nak isi minyak!!!!!

anak sedara ibu....diaorang tengah buat ape?
biasalah hisap rokok la jawabnya

kali ini giliran aleya pulak buka baju..hee.hee!!!
umairah nak maintain ''ayu'' gitu

''penyu'' benda inilah yang dapat ibu beli untuk umairah

sis n aleya

me n umairah
*tengok muka ibu dah tembam n sedikit berisi,my hubby dah
complain...uwaaaaaa!!!balik kl nak amalkan diet semula*

ok ini dah sampai lebuh raya kuantan!!kami nak berpecah sebab
ibu n family nak ziarah mak sedara di ''bukit goh'' kuantan....yang lain tak
dapat,sebab ada nak keja masa untuk berkeja malam!!!so sampai sini lah kami berkonvoi!!
hujan renyai ketika itu...........
*bergambar di kuantan tiada sebab batteri camera habis....
apa yang ibu beli semasa di terengganu?tak ade ape2,cuma penyu untuk umairah je!!
keropok/baju/barang yang lain hari itu kan family ibu melancong ke terengganu,so
keropok pun tak habis lagi.......ibu sebenarnya penat untuk berjalan!banyak habis masa
di rumah kenduri.......jadi bila badan tak cukup rest/ibu jadi pening kepala....
tak pe lah ibu cakap ngan my hubby..nant ada rezeki kita melancong anak-beranak
pulak!!!!!!!!!*
note:ok dah habis cerita.........nanti kan entry yang lain pulak!!
-hope u all enjoy-

12 Aug 2009

##PaRt 2##

salam.....part 2!!!!

ok pas solat subuh/breakfast tepat jam 8 kami pun bertolak ke besut!!
sebab pada pukul 10 pengantin akad nikah...perjalanan K.Terengganu-Besut hampir 2
jam......semasa dalam perjalanan semuanya ok!!


1-ibu mengayakan diri sendiri..........
2-hantaran yg di bawa dari melaka di serahkan pada
pengantin perempuan........
3-anak2 kecil bangun dari tidu..tu sebab rambut tak terurus

sudah tiba di surau....ayah akan jadi saksi pertama kepada
pengantin lelaki(anak sedara ibu)......kesian ayah nampak keletihan!!!
tapi sebagai atuk sedara,tanggungjawab harus laksanakan...

acara penikahan sudaH bermula....tok kadi very simple,tak de
nak soal banyak!!!tapi acara akad adalah 3 x,kenapa?sebab pengantin lelaki
lupa nama bakal isterinya.....subahanallah!!!memang akan jadi
1 kenangan manis nanti..

1-yg itu lah pengantin perempuan,tersenyum manis
2-bergambar seisi keluarga,selepas akad nikah
3-my sister n doter ''aleya''
4-anak sape ini..........seisi bersua kenal!!ramah pulak
anak ibu yeee...apalah soalan yg di tujukan agaknya.....

selepas akad nikah kami bertanggak rumah sedara pengantin
perempuan...untuk pengantin lelaki salin baju!!!!
1-aleya
2-si gadis melayu mahu tukar baju..''katanya sangat panas cuaca di terengganu''
lihat lah dengan aksi model nya.......

''budak2 ini memang pantang jumpa pasir,mesti nak
menikmatinya''


1-acara bermula.....sebelum itu kami pun berposing
sakan!!!!!
3-rasa buah mata kucing yang sangat manis...
sambil menunggu pengatin perempuan tiba!!!!!!
4-pengantin perempuan sudah tiba



1-kedua mempelai menuju ke dalam rumah
2-ayah baca selawat,sebelum pengatin berarak
3-timbalan ketua polis melaka,adalah kawan karib ayah!!
kiranya ini tetamu VIP

bersanding kedua mempelai
*itu lah sepupu ibu bapak kepada pengatin lelaki*

bergambar sebelum Timb.Ketua.Polis berangkat pulang


selesai sudah majlis pengantin perempuan!!!!.....nampak tak u all
tak de majlis sarung cicin?majlis nya macam kurang meriah kan.......
ibu pun sebenar-benarnya tertanya-tanya.kenapa majlis kawin mcm ni!!!
sepatutnya kalau kenduri anak perempuan mesti lah meriah...ini tak macam
kenduri arwah pulak....so ibu pun risik lah dan bertanya soalan yg ibu agak musykil..
ooo memang tradisi orang kat besut kalau kenduri paling penting nikah sahaja!!bersanding/makan beradap itu semua tak penting..sebab mahu jaga keagamaan islam
ialah penuh dengan ''bulan''(oooppppsss,jgn ada sesiapa terasa hati apa yg ibu cakapkan ini ok)
nak tankap gambar pun tak bagi tau...jadi ibu pun kurang mood lah untuk
posing kan diri dengan pengantin.........ibu rasa macam kurennnnnggg lah majlis kawin ini!!!
tetamu pun tak ramai/sama ertinya tak sama mcm kite lah mcm mana
sambut kenduri kawin....no ''kompang'' no ''muzik'',diaorg cakap haram dan kalau
ada benda2 itu semua orang kampung tak kan datang.....ermmm ibu jadi blur tau....pengalaman
lah buat ibu n family!!!!!!!!apa pun ibu happpyyyy.....tepat jam 3 ibu n family balik semula K/T...
merehatkan diri!!!ibu tak berjalan2 pun,nak pergi pasar payang pun tak sempat!!!!badan
terlalu penat........................pas dinner ibu ZZZzzzzzzzz!!!esok nak check out......nak kembali
melaka......

note:harap u all faham apa yg ibu cerita kan ini ok,,,,,,
gambar tak de sangat coz nak kawal anak lagi/maklumlah hubby kan
tak ikut sama.....

*nantikan entry yg terakhir*

~tetamu istimewa~

~My Memory~