clik-clik di sini

30 Jun 2009

diri dah tak terkawal....

dah 2 hari intenet problem,lembap nak mam***!!!!bengan betul lah,
nak buka email pun susah,,tensioooonnnn!!
ibu dah rasa jadi macam tahap niee(tengok gambar di bawah)..ape ke rupa nie
ibu x tau la pulak,,gaban kut?

i hope u all tak marah ek..ibu tak round2 blog u all n bagi
comen!!!maafkan ibu....broadband punya hal le nie!!!
tiap2 bulan bayar tak penah miss....pelik betul
ibu tengok....jari-jemari pun dah
mula nak tekan2 laptop!!!!

p/s:g umah a.ngah jap,semata-mata nak up date blog!!!

p/s:ibu rasa esok kalau sempat nak pegi celcom kat T.T.D.I,
nak tanya apa masalahnya......susah kan hidup org
jer benda alah nie!!!

29 Jun 2009

sabtu hari tu ibu/umairah balik kampung melaka(kampung ibu)
sebab ayah o/s..so ibu ikut a.ngah balik ke kampung!!ayah risau tinggalkan
ibu/umairah,sekarang nie kan mcm2 kejadian......walaupun ayah pergi
hanya 2 malam,better ibu/umairah balik kampung!!!


*aktiviti petang ahad memetik buah rambutan yang kemerah-
merahan..bersama anak2 buah!!!dalam masa yang
sama,tapouu bawa pulang ke kl*



anak dara nie pantang nampak camera.......


rajin-adik rajin......hee.heee....tolong
atuk petik buah...walaupun penat tapi
muka ada sennnyummm....

lihat umairah..muka ketat jer!!dalam
keadaan penat laaa nie

anak dara jer yang tolong...anak teruna sibuk
main tembak2!tak aci betul...

bunga aper?ibu pun tak tau....main capture jer!!!

selesai....memetik buah!!!!nak balik untuk bersihkan
diri....

merentas sungai......tapi air dah tinggal sikit2!!!dulu2 masa kecik
ibu selalu mandi sungai..best tau!!!

menjelang malam!!!saje ibu candid2 gambar.....


apalah tekun sangat tu.........


selesai makan malam...kami berangkat ke kuala lumpur!!!

*harap u all enjoy,apa yg ibu post untuk hari ini.......
muka ibu x der,sebab ibu tak berapa sehat!jadi mood
untuk bergambar tak de.......*

p/s:28hb ada gather di t/titiwangsa...sungguh hapy ibu melihat
photo-photo di member blog yg menghadirkan diri!!
sedihh tak dapat join...mcm nak nangis tau....

25 Jun 2009

berita gembira yang ibu dapat beberapa minit .....

alhamdullilah,anis selamat menjalani pembedahan di 'IJN'!!!!!
selama 6 jam duduk dalam bilik pembedahan.......

anis ada masalah jantung dari kecil,kiranya ini
pembedahan anis yang ke-2!!!
yang membuat ibu tersentuh sangat tu,hari ini adalah
tarikh lahir beliau yang ke-7 tahun.....betul2 bole buat kenangan
nanti!!!!!


selesai jer operation anis terus bawa ke unit di atas ini!!!!
untuk membuat peperiksaan yang rapi.......
semoga lepas ini anis sehat sediakala.....

p/s:anis ni anak sedara ibu,anak kepada a.sham(sepupu ibu)

p/s:sorry a.sham,as just copy gambar jer..hee.heee


today ibu terlebih rajin..nak masuk masakan ibu ini dalam blog!!
untuk hari ini ibu masak gulai sotong kesukaan umairah......
masak 1 jenis jer!!!sebab ayah bukanya balik lunch pun!!!

*susah sekarang nie nak cari sotong segar,kebetulan ada pasar malam
petang semalam nampak sotong yg dikatakan cantik juga,so
ibu pun belilah 1kg,dapat 2 hari*

jadilah untuk buat santapan kami 2 beranak,umairah memang
suka makan gulai atau kari ini........

petang ini ibu buat ''onde-onde''..ialah kan ibu cakap tadi
hari ini ibu terlebih rajin,dalam masa yang sama ibu boleh
sedekahkan pada jiran-jiran umah ibu,bukan apa ada yang mangkuk
jiran dah terpengap lama dalam almari ibu...nak hantar kosong
malu pulak rasanya!!!hee.heee...jadi dengan seikhlas hatinya
ibu buatlah benda alah ini!!!!!!!


p/s:alhamdullilah menjadi jugak onde-onde ini,sbb dah lama tak buat!!
call mak nak pastikan bancuhan ini betul atau tak...ialah rasa
macam tak yakin!!!!!akhirnya jadi yahooo...yahooooooo


24 Jun 2009

potong rambut


i want cut my hair.......tapi hubby tak bagi pulak,dia cakap
biarlah dulu!!!!nanti lah..ibu kan tahu ayah suka
kalau ibu rambut panjang.......adussssss
ibu bukan ape hujung-hujung rambut dah mula cucuk
kat tengkuk,rasanya gatal sekali....tu yang buat
tak tahan!!!tambah-tambah lagi musim panas yang
mencabar diri.........ibu sungguh kecewa dengan jawapan ayah!!

*sometime terfikir jugak,ibu kan pakai tudung?buat apa
nak simpan rambut panjang!susah lah nak jaga
rambut panjang nie...ayah nie tak terfikir ker???


(kiter isteri ikut kan lah kehendak hubby kali nie,sebelum tu sejak
2 tahun lepas,ibu tak kasi can punya rambut ibu ini cecah ke bahu mesti
kasi potong punya....haaa.haaa..jahat tak ibu...)


maklumat yang terbaru..kakak,mak,kakak ipar sume dah potong
rambut,bukan bermaksud nak buat angkatan,tapi saja suka-suka........
alasan diaorang tak tahan cuaca yang panas!!!!!!

p/s:rambut ini ibaratkan mahkota bagi kita,tak kisah panjang
atau pendek yang penting pandai menjaganya dengan
rapi.....




23 Jun 2009

Tag dari ina.....


1.3 NAMES IN YOUR INBOX CELLPHONE?
*my love(hubby)
*my mom
*my sister

2. YOUR MAIN RINGTONE?
*marc anthony-my baby

3. WHAT U DID AT 12 LAST NIGHT?
*up date blog with my hubby

4. WHO WAS THE LAST PERSON U WENT OUT WITH? WHERE?
*hubby n umairah+giant malam tadi

5. THE COLOR OF THE T'SHIRT YOU'RE WEARING? NOW?
*white & brown

6. THE LAST THING U DID?
*lipat kain

7. 3 OF YOUR EVERYDAY FAVORITE ITEMS?
*on internet...looking my blog n member blog
*mandikan umairah
*kemas rumah

8. THE COLOR OF YOUR BEDROOM?
*red n white

9. HOW MUCH MONEY IN YOUR WALLET NOW?
*rm270.00

10. HOW'S LIFE NOW?
*happy

11. YOUR FAVORITE SONG?
*lionel richie&diana ross-endless love

12. WHAT WILL U DO NEXT WEEKEND?
* not sure laaa

13. WHEN WAS THE LAST TIME U SAW UR MOM?
*14 hb 6 2009

14. WHERE IS SHE NOW?
*kl wedding my cousin

15. WHEN WAS THE LAST TIME YOU TALKED TO YOUR PARENTS?
*pagi tadi kul 9.30

16. WHO IS THE LAST PERSON THAT TEXTED U?
*Hubby

17. WHERE DID U HAVE UR DINNER LASTNIGHT?
*rumah

18. THE LAST SURPRISE YOU GOT?
*besday

19. LAST THING U BORROWED FROM UR FRIENDS?
*majalah wanita

20. LAST THING FRIEND BORROWED FROM YOU..
*tak de

21. WHO IS UR BF/GF OR HUSBAND/WIFE?
*of course my hubby

22. WHAT DO YOU FEEL NOW?
*i'm tired

23. WANNA SHARE WITH WHO?
*umairah/hubby

24. WHO KNOWS UR SECRET?
*tentulah hubby+mak+kakak

25. THEY KEEP UR SECRET?
*yes....

26. WHAT IS THE NAME OF YOUR BEST FRIEND?
*ramai lah....member blog pun best friend juga

27. ARE YOU ANGRY WITH SOMEONE?
*jiran......coz diaorg tak faham bahasa!!!

28. WHAT DO YOU ORDER AT MCD?
*m'chicken

29. THE LAST TIME YOU FELT SO SAD?
*tak ingat,,,rasa tak de

30. WHAT IS UR WISH FOR TOMORROW?
*nak jadi seorang ibu/isteri yang terbaik dari
semalam-semalam

#ina dah siap,,,,sesiapa yang nak buat silakan#

22 Jun 2009

story pada hari ahad......tepat pukul 9.00pagi
kami menuju ke klang ''kampung delek'',sepupu ayah
kahwin!!!!!



seisi bergambar antara makcik2,sepupu-sepupu,
sebelum pasangan pengatin tiba....hee..heee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bab-bab naik pelamin nie,memang ibu suka..


1-jangan ditanya siapa kah itu?mengimbas kenangan2
masa2 lalu.....cewahhhhhhhh
2-sepupu ayah!!!'kak.su',kakak kepada
pengantin

inilah pengantin nyeee.....sebelum bersanding dengan
si putera!pengantin perempuan memperagakan beberapa
helai pakaian tradisional....

suasana di luar...begitu meriah dengan menghiasi
bunga-bunga segar!!!

pakaian ke-2,,,ala-ala cindrella!!!!!!

1-si jejaka yang bernama 'hang tuah' ingin menetang musuh,
untuk bertemu 'puteri hang lipo'.....
2-inilah dia..puteri hang lipo,hee.heeee..he!over
la pulakkk.....+ibu pegang bunga fresh di bilik
pengantin!!

sungguh indah..bila dipandang!!!!sangat cantik...

pakaian ke-3,indian girl!
gambar terakhir kami,sebelum pulang kerna ayah
kerja pukul 2.....

p/s:-sungguh sedih sebab tak dapat tengok pengantin lelaki,mesti
you all tertanya-tanya bukan...diaorang nikah pada hari sabtu
pun kami tak dapat hadir waktu tu,ayah kerja!!!

story hari jumaat malam sabtu....heee...heee...lambat
up date!!!!tapi tak per lewat 2 hari jer.........++++++++++++

~bangi kopitiam di ulu taman melawati(ulu kelang),tempat kami dinner mlm tu~


1=soya cincau air umairah
2=kopi pekat air ayah
3=tak tau ape nama nya..bunyi macam sepanyol jer,tapi
campuran nye ada 3 peringkat...''bahagian bawah gula merah+
bahagian tengah susu+bahagian atas teh....rasanya

jangan cakaplah,sampai bawa termimpi-mimpi tau....haaa..haa.haa''
bab makanan:1-roti bakar+telur hancur(menu ayah)
2-laksa johor(menu ibu)
jangan ditanya manakah rupanya,nampak kuah jer!
lapoooorrrrnyee kes.........

sempat berposing tau....walaupun tengah makan!!!!!

menu umairah ''nasi ayam hailam'',lambat sikit sampai
sebab en.ambil order tu terlupa.......angin jugak lah
umairah,sebab makanan kami dah sampai,makanan dia
tak sampai lagi!!!!!
*ok nak cerita sikit,kedai nie kepunyaan bekas kumpulan
search iaitu ''kid''pemain gitar.dah banyak cawangan dia buka
kopitiam nie tau..antara nya sungai buluh,wangsa maju!!
selalu juga we all lepak kat sini...best dia punya tempat,makanan
pun ok,lazat di sukai ramai hee..hee..he!!*




19 Jun 2009

`ceriakan hidup dengan keluarga`


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


*all member blog selamat berhujung minggu*
kalau winduuu kat ibu,hantar msg ok!!!

~happy father day~

*happy father day akan tiba 2 hari lagi iaitu pada 21hb/6/2009*
ibu tujukan pada 2 orang hero yang tersemat hati ibu,erm sape
lagi tak lain tak bukan 'my hubby+my ayah'.......





~malam tadi yang agak keboringan~

ini kes hal malam tadi......macam biasa,pas je pas mahgrib ibu
settle kan keje yang masih belum selesai iaitu iron baju n lipat kain!!!
lepas itu dapat panggilan telefon dari ayah,'ayah balik lambat malam ini
sebab ada keje sikit.......+so ibu/umairah layan lah tv,check punya check ek eleeeeehhhhh
cerita i'm not single?beratus kali sudah filem ini ditayangkan,,,nasib baik astro
jauh dari rumah,kalau tak dah lama ibu gegarkan bangunan astro itu
(cewwwwaaahhhhh macam kuat sangat)

hati amat membara..pikir punya pikir!!!ibu layan dvd cerita ''ong bak''
lakonan tonny ja,puas hati.....lagi pun ibu tak tengok cerita ini
lagi hee..heee.heee!!!walaupun dah berbulan-bulan cd terpengap
kat dalam box..

lastly....ibu layan program 'pemburu hantu' chanel 4,ibu
selalu folo cerita nie,ok lah jugak!kebetulan ayah sudah pulang
so we all tonton bersama....nak harapkan ibu tengok sorang-sorang
minta maaf lah...ibu kaki penakut juga haa.haaa.haaa

17 Jun 2009

rasa mahu menjeriiiiitttt............


agak ketinggalan ibu nie...tak tau pulak cerita manjalara diulang semula
,tapi kenapa mahu di tayang kan semula?ermmm...pelik,pelik,pelik!!!!...
ibu suka manjalara nie,ibu tengok cerita nie sampai habis.....
tv3 nak tiru astro ker?plz laaaaa.....merayu sangat nie.....
haaaa.haaa.haaaaa
yahoo...yahooo...yahooo...dapat award dari member2 blog ibu!!!!!

~ini from ieda~



from kak.yong!!!so nice this award......

~from zuraiwan~

#best wooooo dapat award petang rabu ini....dari member blog ibu
yang ku cintaiiiiii!!!!!!!+pada member follwers ibu yang belum dapat award nie
silalah copy tau....tanda pesahabatan kiter#




16 Jun 2009

aktiviti hari sabtu kami pergi janda baik 'pahang'
sebab ayah ada kerja sikit kat sana....

erm...erm..jangan tidak nak hilang kan boring ibu amik lah
gambar2 umairah!!!!!



salah satu lokasi ke janda baik...ada air terjun,tapi tak pasti
boleh mandi ke tidak!!just ambil gambar jer.......
lama jugak kami lepak janda baik,sementara tunggu ayah selesaikan
kerjanya.......

~tetamu istimewa~

~My Memory~