clik-clik di sini

27 May 2009

pagi tadi ibu pergi sogo dengan umairah/k.nor(jiran)tujuan nak
beli perfume n h/bag!!tapi malang sekali kesemuanya
tak der pilihan hati yang tertarik,agak kecewa sedikit.......yg ibu beli?baju umairah
lahhh!!selagi ade sale heee.heeeeeee
semua baju RENOMA GIRL ade sale......apa lagi
tanpa melengahkan masa terus sambar!!!


kasut jenama BARBIE kesukaan umiarah...ada 50%!!!
tangkap 2 pasang...tp kesemuanya pink,ape nak buat kan pilihan
segadis bernama umairah

music @ dhingana.com
~malam tadi tv9 ibu layan cite nie......fulamaaaak,mengimbas
kenangan silam.......minat tengok arjun rampal....!!!!!lagu2 dia best sangat

26 May 2009

FATHER'S DAY CONTEST
from mamatisya

nama ayah:anuar bin asmawi

nama anak:nur umairah qarirah bt anuar

~gambar ini ibu amik kat ''petaling street'',suka tengok gambar
ini,macam nak iklankan sesuatu kan....ialah dekat dalam gambar itu pun
dah ada tertera ''stylo''hee.heee.....!!~
and belum lagi plan nak celebrates kat mana,masih dalam perancangan.......

25 May 2009

pagi ahad ibu pergi ''giant'' kota damansara untuk beli barang basah....
and then selesai beli barang basah tepikir nak ajak ayah g OU
coz j/jusco ada sale!!!kami balik umah dulu untuk simpan ikan/ayam/sayur
n buah dalam peti.......kami keluar balik alah tak jauh dari rumah ke OU tu
just 3 minit jer.........
gambar umairah selesai shoping.......sempat lagi lelapkan mata!!!

ini lah yang ibu borong.....semua baju umairah!!!!

puas hati gak stok kali ini kat j/jusco...ibu beli untuk umiarah
brand ''seed''/kiko/soda n barbie.......dari dulu pun ibu memang suka brand2
ini,kainnya tak panas dan sedap dipakai!!!!tq ayah.......

22 May 2009

~2009 cute's blogger award~

1-copy babge ''2009 cute's blogger award''untuk letakkan
diblog anda.

2-Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini
kepada anda?
*dari mamazahra http://mamanurdhiazahra.blogspot.com

-dia ada mempunyai seorang puteri bernama ''NUR DHIAZAHRA..
-berasal dari klang
-mempunyai blog yang boleh dilabelkan sangat ceria (i like pink)
-dan seiras sama dengan pu3 dia

3-Setiap blogger mesti menyatakan beberapa fakta/hobi diri sendiri
sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di tag).

fakta:
-anak bongsu dari 4 adik-beradik,manja,cerewet,mudah
mengalirkan air mata!!dan pantang kalau orang munkir janji..

hobi:
-shopping,suka kumpul handbag n perfume,chatting
dan update blog..

4-Anda perlu memilih 6 award seterusnya dan menyatakan pada
mereka diblog anda....
'The blogger Award Friendship goes to':

~ummisalsabila

~siti

~marya

~rozita

~munira

~ibumifzal

20 May 2009

~TAG PASAL ANAK~

tagged dari ummi salsabila(pn.odah)

1-Anda mempunyai berapa orang anak?nyatakan girl&boy?
*baru satu.....girl

2-Bila perancangan anda untuk menambah anak?
*kalau boleh sekarang gak......ibu dah naik cemburu mana member yg dah
ngandung anak 2/3/4!!!ibu tak plan pun ape2 pun,tak de rezeki lagi kut........

3-Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?
*my pu3 'nur umairah qarirah'...makna 'NUR' cahaya/'UMAIRAH'panggilan nama isteri nabi pd isterinya si pipi merah/'QARIRAH'yang lembut...

4-Siapakah yang memberikan nama anak anda?
*ibu/ayah....firstly just ayah nak letak
''nur qarirah'',pas tu ibu tambah
''umairah''!!!kami tengok dalam buku nama-nama islam!!!

5-Darimana tercetus ideanya memberikan nama anak anda?
*''nur qarirah''imam 'masjid negara' yg syorkan letak nama tu,and umairah
nama budak best student di negeri melaka.....rujuk balik dalam buku nama islam,
ohhh memang indah betul makna-maknanya!!!!

6-Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata..apakah nama
yang akan diberi?
*kalau girl ''ummaiyah''/kalau boy ''mohd arman danish''

7-Berapa perancangan anak yang anda mahu&nyatakan berapa girl/berapa boy?
*4 orang....2 girl/2 boy

8-Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak
beza umur anak anda?
*heee.heee tak sepatutnya jawab

9-Untuk kelahiran anak anda yang akan datang..anda nak girl or boy?
nyatakan sebabnya?
*tak kisah girl or boy terima jer.....coz umairah dah teringin sangat nak adik

10-Apa ciri2 persamaan anda dan anak anda?ciri-ciri:
*ermmm.....kuat merajuk,suka jalan2,suka shoping sakan...ape lagi ek
itu je kut.....

11-upload gambar anak anda untuk tontonan semua rakan blogger?

~dalam bilik tengah nak layan ZZZZZzzzzz~

12-Tag seberapa ramai yang boleh untuk jawab tag nie:?
*sape2 yang singgah blog ibu nie,silalah jawab tag nie yer........
award dari kawan blog namanye:-ikiqzalia
tq....so much!!!!!


19 May 2009

PROFILE PHOTO.....

ibu kena tag dari kak.yong

Tag ini berkisar tentang profile photo blogger

1-Terangkan maksud gambar itu....
gambar diambil oleh ayah,semasa kami di zoo negara!!!

2-Kenapa pilih gambar itu....
saje..minat pulak tengok gambar bertentang mata antara ibu
dan anak......

#ok kak.yong dah siap....!!!!!!

*adusssss sebenarnya banyak lagi terhutang tag ini,jgn marah ye
kawan2 blog ku....(tenet kejap ok,kejap down...amatlah menyakitkan hatiku)

17 May 2009

lagu nie sering sahaja dengar ke udara......erm mula2 dengar biasa jer
bila dah banyak kali dengar 'greet'..best gak layan muzik
mcm nie,umairah pun dah pandai ikut!!!


Yuna-Dan Sebenarnya
pagi sabtu ayah ajak ibu/umairah ke tempat nie......pas breakfast dalam
kul 12.30 kami kesini,mulanya ibu tak tau apa plan ayah untuk ke
'CM'.....rupanya ada mini gig!!!!erm.....

semasa dalam CM...ayah tau lah mesti nak capture gambar!
he..hee apa lagi model yang wajib 'ibu le sama umairah'


ini kawasan 'petaling street'...kali ke3 ibu jejak kaki ke sini!!!
tau je lah tempat macam ni,ibu senang pening!


gambar atas nie,diaorang tengah setting!sebelum nak mula
konsert!!!!!
(gig ni ayah dapat msg dari kawannya,kalau nak capture gambar
boleh datang...nak bawa anak/isteri pun boleh,kitaorg speacial
sikit boleh duduk kat ''back stage'')
gambar bawa nie,ibu bergambar dengan budak2 'kristal'....
kalau ade yg perasan ibu lebihhh lak senyum,bukan ape baru mlm td
ibu tengok filem 'getaran'budak2 ni gak belakon masa tu diaorg
kanak-kanak ribena lg...haa.ha..haa

1-haaa.ni lah kawan ayah DJ radio muzik fm,namanya RIZD
2-apelah umairah tengok....
3-ibu merajuk,ayah dah jumpa member lupa terus nak g makan....
ish..ish tak patut lah!
4-pratice sebelum nak bermula
kitaorang makan kat dalam CM gak....masuk food court,best tau
macam-2 ada!!!!!!!
1-makan time....
2-menu untuk lunch nasi ayam pilihan ayah/umairah
3-bersungguh tengok org amik order....
4-ala,kesianyannn anak ibu,,,laporrr!!!
1-oooh my love,kesian penat amik gambar kitaorg yer.....
2-nasi ibu'nasi goreng cili padi from thai...
3-ceria..nasi ayam nye sedap sekali...
4-umairah dengan menu favoritenyaaaaaa
konsert dah bermula....

gambar bersama salah sorang anggota ''jinbara''
kat bawah ni.....konsert nye dah selesai.....tepat jam kul4.15

dah selesai kami terus pergi 'sunyaw piramid'
saje ronda-ronda........

nak gembira kan umairah,bawalah dia tempat2 macam nie!!!!
memang hidup lah umairah hee.heeee

sampai batt habis lah haa.haaa.haaa!!!!lama jugalah kami kat situ,
ibu window shoping.....best suma nak beli!!!!!

15 May 2009

TODDLER SUPER MODEL CONTEST.......
for contest yang diajurkan oleh mama aqish from 5hb may 2009
sehingga 28hb may 2009!!apa tunggu lagi jomlah ramai2 VOTE n give
SUPPORT for my daughter ''UMAIRAH''

(syarat-syaratnya letak 3 keping gambar)




NAMA:nur umairah qarirah binti anuar
MAKNA:nur(cahaya),umairah(panggilan nabi pada isterinya),qarirah(yg lembut)
UMUR:4 tahun 3 bulan

1)kenapa saya suka baca blog mama aqish???
ibu memang suka baca blog2 yang terutamanya blog my list,blog mama aqish
samalah juga cerita kisah hal anak-anak best sangat,dalam masa yang
sama bolehlah tukar pendapat dan pandangan pasal anak2 nie......

2)kenapa umairah mesti dipilih sebagai pemenang?
because my daughter mempunyai sepasang mata yang sangat cantik
,kalau sesiapa tengok mesti terpikat heee.heee.hee!suka senyum
walaupun tak berapa kenal dan bijak bila bebicara...wah puji..puji...jangan tak puji!!!

all members blog jangan lupa afundi umairah.....n jomlah
meriahkan lagi SUPER MODEL CONTEST kat blog
mama aqish

14 May 2009

post petang rabu...ibu capture gambar lagi hee.heeee....
guna camera ayah lah 'DSLR', dah tak pandang camera ibu yang
digital en.ben'Q' hi..hi...hii...(tp ibu tetap jaganya dengan rapi)
tengok gaya umairah....''cepat lah ibu apa lagi,kakak dah ready''!!!









*komen lah wahai kawan2 blog ku....mengenai ibu capture gambar ni*
DAH lama ibu mencari buku ini.......lama betul buku ni menyorok

buku ini 2 minggu sudah ibu beli kat MYDIN S/jaya....nak ajar
umiarah......ok gak buku nie macam2 doa dan zikir ada dalam buku ini!!!!
ibu tulis sikit pendahuluan ye...:buku ini ada lima bahagian:
bahagian syahadah,bahagian asmaul husna,bahagian adab-adab harian,
bahagian doa-doa & zikir dan bahagian surah-surah hafalan....

10 May 2009



heee.heeee gambar edit sebelum nak tidunnnnnn
cerita hari sabtu...kami pergi plaza low yat!!ayah cari
moderm broadband,coz moderm yang lama x leh pakai.....

sekitar 'BINTANG WALK'...saje jer jalan2!!!




ibu capture gambar....
1-ayah/umairah kabur yang belakang terang!!!
2-ok yang nie terang!!
1-kesesakan lalu lintas..dengan melepak,anak2 melayu!!
2-erm,,,terpikir sejenak ape lah nak jadi dengan anak melayu nie....
budak2 lagi,dengan bertindik ish...tak nak cakap la!!
bila lah mereka nie nak ''MUHASABAH DIRI''
3-kesian ibu tengok en.traffic tak henti2 tangan nye menunjukan arah
4-bingunnn..pening.......pening


dekat pasar malam masjid india...teringin ibu nak makan popia basah
dapat lah 3 ketul!!!sory tak sempat nak capture,,coz my perut
dah panggil!!hee.heee
umairah...biasalah memang pantang!!!!
yang nie lah yang dibelinya

masih sempat memberi posing,walaupun dah nak tidur
takut sangat belonya pecah!!!!
seluar jeans paras lutut brands''KIKI LALA'',ibu beli kat ''lot 10''
ada sale so ibu borong 2 helai....
gambar petang jumaat....saje!!
time umairah mengada-ngada......

~tetamu istimewa~

~My Memory~