clik-clik di sini

31 Oct 2009

......hari sabtu pada 24/10/09 jalan2 di istana...

salam semua member blogger.........apa khabar?lama sungguh
ibu tak up-date blog ini gara2 game di facebook laaa...he..he..he
soryyy guest kalau you all tertunggu entry ibu ,cewah...
ada ke nak baca entry ibu ini?ha.ha..ha..continue story la!!

pada hari sabtu lepas...ibu n family/mak/ayah&a.long family
pergi rumah adik angkat ayah yang tinggal di kawasan istana..jalan apa?
ibu tak ingat laaa!!!Jamallulai namanya,beliau bertugas sebagai
pengiring rapat YG DIPERTUAN AGONG TUANKU SULTAN MIZAN!!
jawatan nya boleh tahan..ialah mana agong pergi beliau lah jadi pengiring....
orang yang ibu maksudkan ialah lihat gambar di bawah berpakaian
baju melayu......

~ibu panggil beliau cuma abg.jamal je...orang nye sempoiii!!!family ibu
sudah kenal dengan family abg,jamal ini sudah dekat 20 tahun,masa itu
ayah bertugas di kem junjung di kulim(polis)......tapi ayah yang pencen dulu!!!coz a.jamal
ini muda lagi masa itu!!!!


kami sampai hampir pukul 11 pagi...selang berapa minit,terus
di jamukan bihun sup serta air teh susu yg sangat special!!
bagi ibu kedai mamak pun kalah tau....(sorry ibu just capture air je)

biasalah kan...kalau dah ''kaki bergambar'' ini,memang
tak lepaskan peluang!!!

umairah n cousin



family a.long

kawasan laman rumah abg.jamal

gambar kenangan.....kesian my hubby tak nampak
pulak muka nya!!!!!

gambar wajib







selepas kami puas bergambar di rumah abg.jamal!!kami diajak
pergi ''balairong seri'' alah yang tempat agong kalau bagi pingat dan
majlis rasmi...jalan kaki sahaja!!tak sampai 3 minit dari rumah abg.jamal
ke balairong seri itu!!!!!!!!

tergamam ibu bila pijak je kaki ke ''balairong seri'' !!
bukan senang nak masuk dalam..orang yang tertentu je yang
di benarkan masuk ke sini!!!!

bergambar bersama abg.jamal n wife

ayah/mak kali ke-2 lah jejak kaki sini,sebelum
itu ayah ada terima pingat dari agong pada tahun 2003!!

gambar family.....terbayang2 ibu belakang ada
''agong&permaisuri''

gambar lagi sebelum melangkah keluar dari
''balairong seri''

masih lagi kawasan istana..tempat di mana
agong beristirehat dan santai!!

ruangan masuk ''agong'' ke dalam

cantik kan.....kawasan nya!!!istana
inilah tempat ''agong'' tinggal....dan masa kami pergi
itu agong tiada sebab setiap hari sabtu agong n permaisuri
balik ke istana TERENGGANU jalan apa tak ingat!!!!sekitar
kuala lumpur


jalan2 lagi.......

tangga turun ke bawah...menuju ke swimming pool
''yg dipertuan agong''







muka sudah penat.......cuaca pun
ketika itu terlalu panas!!!

hampir 3 jam kami berada di istana termasuk berjalan2
di kawasan istana!!!thanks a lot to abg.jamal n family...

p/s=sory kalau gambar ini tunggang terbalik!!!dan
kualiti gambar kurang memuaskan...

20 Oct 2009

hai.......sebenarnya tak de sangat cerita yg panas2 untuk
di paparkan,tapi memandangkan blog ibu ini dah berhari-hari
tak de cerita baru,so ibu selongkar dalam folder ada pulak gambar ini.....

kira ok la..asal kan ada ceritakan!!!=sebenarnya gambar2 ini
semasa jiran ibu buat open house!!masa itu hubby tak de kena keje,
jadi ibu lah kena amik gambar untuk buat kenangan!!muka
ibu tak de......sebab tak de sape tau gunakan camera DSLR ini..uwaaaaa,uwaaa
maka nya ibu tak bolehlah posing sakan kan!!!!!


yang ini namanya along!!!!

snap gambar....gataii je tankap!!he.hee

gadis cun...from damansara

umairah memang rapat dengan budak2 ini!!macam adik-beradik,



kawasan luar rumah.....umairah biasalah bila
dah panas,bertukarlah bajunya!!!!
sory tak de banyak gambar sangat ibu snap,coz
bz ngan sok-sek he.hee.heee

harap u all enjoy ok,apa yang ibu paparkan ini!!!


18 Oct 2009

~game punya hal~

salam......hari ahad!!!!!korang g mana ari ini?
ibu tak kemana2 ari ini,just rehat kat rumah je bersama hubby n umairah!
tapi ibu kan subuh tadi dah terasa sakit kepala berdenyut2 macam nak
pecah........

...kenapa ek?semalam(sabtu) ibu pergi beberapa rumah member
biasalah dapat undangan ''open house'' dari tengah hari hingga ke
malam..penat/kenyang tak perlu di soal kan lagi!!
perjalanan semalam pun kejap hujan/sekejap panas...

ibu pikir ohh sebab cuaca kut?
tiba2 dengar suara yg sungguh merdu dari arah belakang
bunyi nya macam ini.....''mana tak sakit kepala,dah 5 malam tidur
sampai pukul 3,untuk mencapai matlamatnya
cafe yang tak berapa world itu maju!!!''

~terkedu ibu sekejap...hubby cakap macam itu!!haa.haa.
salah diri sendiri lah~


p/s=sekarang ini berlumba-lumba main game kat FB,termasuk
lah ibu...itu yang leka sangat!!!! nasib baik ibu tak pandai main
''farmville''

14 Oct 2009

~~~~~PART YANG TERAKHIR~~~~

say good bye to ''kelantan''

hari yang terakhir.....kami nak balik dah!!!!

sebelum tidur...posing dulu!!!!anak patung baru beli
di rantau panjang....
morning.......kul 8 kami g b/fast dulu,pas itu balik ke bilik
untuk kemas beg kami!!kami bergambar dulu sebelum check-out

suka gambar ini,macam kat studio


ini kat luar balconi......i likeee this picture!!!
muka ibu dah agak chubby hu..hu....hu..
gambar kami lagi..........




pilihlah mana gambar yang korang suka....heee.heee!!
selepas puas kami berposing,kami pun terus lah check-out..
tepat kul 11 kami bertolak dari kelantan nak balik kl

dah sampai bentong..masuk high-way!!perjalanan ok lah,
walaupun kenderaan banyak juga..ini sekitar pada pukul 9.30!!
banyak sangat persinggahan,biasa lah nak makan/solat jumpa dengan en.toilet..

tiba di rumah pukul 10.45..alhamdullilah selamat sampai!!
penat??jangan cakap lahh...letak je beg kat bilik ibu/hubby n umairah
beratur untuk ke bilik air,kemaskan diri n ZZZZzzzzZZZZ...

p/s=selesai sudah cerita bercuti di kelantan
&
sory kalau ibu lambat sangat nak update,bukan
ape terleka dengan game kat FB pulak!!
bahaya betul lah main game inikan...


~tetamu istimewa~

~My Memory~