clik-clik di sini

14 Oct 2009

~~~~~PART YANG TERAKHIR~~~~

say good bye to ''kelantan''

hari yang terakhir.....kami nak balik dah!!!!

sebelum tidur...posing dulu!!!!anak patung baru beli
di rantau panjang....
morning.......kul 8 kami g b/fast dulu,pas itu balik ke bilik
untuk kemas beg kami!!kami bergambar dulu sebelum check-out

suka gambar ini,macam kat studio


ini kat luar balconi......i likeee this picture!!!
muka ibu dah agak chubby hu..hu....hu..
gambar kami lagi..........




pilihlah mana gambar yang korang suka....heee.heee!!
selepas puas kami berposing,kami pun terus lah check-out..
tepat kul 11 kami bertolak dari kelantan nak balik kl

dah sampai bentong..masuk high-way!!perjalanan ok lah,
walaupun kenderaan banyak juga..ini sekitar pada pukul 9.30!!
banyak sangat persinggahan,biasa lah nak makan/solat jumpa dengan en.toilet..

tiba di rumah pukul 10.45..alhamdullilah selamat sampai!!
penat??jangan cakap lahh...letak je beg kat bilik ibu/hubby n umairah
beratur untuk ke bilik air,kemaskan diri n ZZZZzzzzZZZZ...

p/s=selesai sudah cerita bercuti di kelantan
&
sory kalau ibu lambat sangat nak update,bukan
ape terleka dengan game kat FB pulak!!
bahaya betul lah main game inikan...


21 comments:

sI tEDI said...

suka gambar no 5 dr bawah.
siapa yg ambil! umairah?

sis_nita said...

suka sangat tgk anak dara tu..

mmmm..

juga kedua ibu dan bapanya..

sweet jerr..

[-suziey-] said...

waaa puas sungguh bercuti yek..hehe..kita pn suke gbr as ngn hubby tu..nmpk unik :)

CINTAMANISZ Lite said...

pergh! cik asben tu kalo dpt sekali shooting..bukan main lg dia ye As, hehe..
Tp As ni susah tul nak tgk gambar tengah senyum ler. Serius aje..hehe..

Hmm..akak pernah gak sekali tu gi kelantan pi-balik tak ikut jalan yg sama.
Dari Taiping gi Bentong dulu. Ikut Gua Musang gi Kelantan. Balik dari Kelantan tu..kitorang ikut Lebuhraya Timur-Barat, kat Jeli dan Grik..hehe..

fazilzura said...

alahai sweet nya anak dara ibu ..

amboi korg sakan posing yek..

Suhana Shahril said...

Sakan sungguh dia p jejalan...salute lah..leh lg g jejln jauh2.
Kalo sy mmasa ngandung mmg x ke mana sgt paling jauh shoping complex jer la..jalan jauh? ohh..ampunnn..a larat woo..sakit pinggang & sakit blkg...mau patah pinggang dok dlm keta lama2..

sujaihah said...

ambou umairah..pandang nyer post...

best tak kak bercuti..bila la saya nak gi plak

ibu_umairah said...

si ted=en tripod laa...hee.hee

ibu_umairah said...

sis_nita=cute ke kak..best nyaaa!!!

ibu_umairah said...

suziey=memang puas bercuti,walaupun penat..tapi best!!!!tq..kerna suka gambar kita

ibu_umairah said...

kak.alona=akak saya bukan tak bole senyum..tapi saya senyum tak lawa lah kak,lagi nampak kembang muka as ini.......dah lah hidung tak macung!!!hu...hu..hu

ibu_umairah said...

fazilzura=ha....aapa lagi bole kita jadi besan!!!keh..keh..keh

ibu_umairah said...

suhana=memandangkan kelantan itu memang jauh..tapi diam kan aje walau badan sakit2,nak jalan punya pasal!!he.heee.hee

ibu_umairah said...

suhaija=best......next time nak pegi lagi!!!!!!nak join,jom lahh

MaMaSyAzA said...

suka tgk gambar umairah ngan posing ngan anak patung tu...cute sgt..ayu

wantie said...

bilik hotel tu dah jadik cam photo studio korang plak...

Saper tukang nangkap tu. Mr. trippod ker? Bagi kedit kat Mr. Trippod tu ek.

Asyik dia nangkap gambo korang, bila lagik korang nak tangkap gambar dier??????

ieda said...

suka tgk gamboor itam putih tuh .. klasik kannn

** atie + farid + aisyah ** said...

amboi2....canteknye anak dara tu berposing ye,,,,,,,,,,,cantek2 gamba

CuTeMiUt78 said...

wah.. sakan bercoti2 ya.. nice je gambo umairah ngan patung tu. skee tgk

Ibuhani said...

anak beranak posing sakan :)

Pr.Conde said...

Hamas' Christian convert: I've left a society that sanctifies terror
By Avi Issacharoff (Haaretz.com)
A moment before beginning his supper, Masab, son of West Bank Hamas leader Sheikh Hassan Yousef, glances at the friend who has accompanied him to the restaurant where we met. They whisper a few words and then say grace, thanking God and Jesus for putting food on their plates.
It takes a few seconds to digest this sight: The son of a Hamas MP who is also the most popular figure in that extremist Islamic organization, a young man who assisted his father for years in his political activities, has become a rank-and-file Christian. "I'm now called Joseph," he says at the outset.
Masab knows that he has little hope of returning to visit the Holy Land in this lifetime.
"I know that I'm endangering my life and am even liable to lose my father, but I hope that he'll understand this and that God will give him and my family patience and willingness to open their eyes to Jesus and to Christianity. Maybe one day I'll be able to return to Palestine and to Ramallah with Jesus, in the Kingdom of God."
Nor does he attempt to hide his affection for Israel, or his abhorrence of everything representing the surroundings in which he grew up: the nation, the religion, the organization
"Send regards to Israel, I miss it. I respect Israel and admire it as a country," he says.
"You Jews should be aware: You will never, but never have peace with Hamas. Islam, as the ideology that guides them, will not allow them to achieve a peace agreement with the Jews. They believe that tradition says that the Prophet Mohammed fought against the Jews and that therefore they must continue to fight them to the death."
Is that the justification for the suicide attacks?
"More than that. An entire society sanctifies death and the suicide terrorists. In Palestinian culture a suicide terrorist becomes a hero, a martyr. Sheikhs tell their students about the 'heroism of the shaheeds.'"
And yet, in spite of the criticism of the place he left, California can't make the longings disappear.
"I miss Ramallah," he says. "People with an open mind. ... I mainly miss my mother, my brothers and sisters, but I know that it will be very difficult for me to return to Ramallah soon."
Open the eyes of the your heart – Jesus Love you!

~tetamu istimewa~

~My Memory~