clik-clik di sini

6 Oct 2009

~RaYa Ke-5 kami pergi BERCUTI~

salaM......mak oooiiiiiii lama nye tertangguh cerita blog ini!!!
ok time raya masa itu ibu dari melaka raya ke3,terus balik
sabak bernam....sowwy tak ade gambar,coz asyik dengan beraya...
kami memang plan tidu umah mertua hanya 2 malam,selebih cuti my huby
kami nak habis kan masa bersama!!!

so raya ke-5 belah pagi kami bertolak lah...hubby plan nak ke kuala kangsar
dulu!!!!!so jarak perjalan amik masa 1 jam lebih jugalah...sampai kuala kangsar
pukul 2 lebih,cuaca masa itu wow panas nya!!!!!

lokasi yang pertama masjid apa ek?
lupaaa lah






kawasan masjid..sangat cantik!!ramai juga pelancong
melawat masjid ini
umairah..sangat suka dengan air pancut!!
dah tak heran dengan kepanasan


lokasi yang ke-2,kawasan riadah di kuala
kangsar!!ayah rehat di sini..



tepat jam 3..kami terus kan perjalan lagi!!!haaaa..nampak tak
papan tanda itu..kami menuju ke gerik!!!
banyak lagi gambar,tunggu lokasi yang seterusnya..

24 comments:

sI tEDI said...

cantik2 gambar!!

sis_nita said...

rayerr sakan yerr..

akak tak ke mana tahun ni..

kete takde..

huhu!

adda said...

wah syoknye pegi jenjalan

[-suziey-] said...

waaaa tantek masjid itu..n model2 dia pn kemain posing yek..hehe..tantek..xguna WLW ke..

atty's said...

masjid tu mmg lawa..

~Firsya~ said...

waaaa,bestnye g jln2x...seronok umairah tue dpt jln2x, =)

sujaihah said...

pandai nyer dia post...hehheheh

CINTAMANISZ Lite said...

Amboi..dh smpai Kuale..tak pi pun Tepen no?? huhu..

Masjid tu namanya masjid Ubaidullah (kalo tak silap, hehe)

Ha'ah..mmg masjid tu antara yg tercantik ler kat m'sia ni..

Nana said...

wah bjalan2 ek ...bez2

[-suziey-] said...

as..download Windows Live Writer..taip tu kat google..pastu cari yg free download..folo je arahan

CuTeMiUt78 said...

emmm.. klu tak silap.. tu masjid jamek kat kuala kangsar.. masjid tebesar kat situ.. kemain umairah, jejalan ya

wantie said...

Lawa la gambar masjid tu..
Sejuk mata menadang...

Ibuhani said...

sronok gi jln2 kan!

ibu_umairah said...

se ted=tq.....gambar kurang lagi ini,nak belajar lagi

ibu_umairah said...

sis-nita=alahai kesian nya akak,kete tak de ye..........sabar ye kak

ibu_umairah said...

adda=ishh..ish memang best,,itu pun rasa tak puas lagi tau......

ibu_umairah said...

suziey=as tak pandai lah guna WLW itu........plz ajar as sekaliu lagi

ibu_umairah said...

atty=sume org cakap cantik.....memang terkenal lah masjid itu,,kagum sangat

ibu_umairah said...

firsya=jalan memang best.......tapi ini pun tak cukup rasanya hee.heee

ibu_umairah said...

sujaihah=umairah memang pantang kalu depan camera...tapi ikut mood jugaaaaa

ibu_umairah said...

kak.alona=alah kak bukan tak nak singgah tepen..tapi as tak ke arah situ....sebab kami nak menghala ke pantai timur.......soryyy yee kak....insayallah klau as turun area ipoh pasti as jumpa akak ok

ibu_umairah said...

nana=nak join heee.heee best tauuu

☆ lieya latif ☆ said...

wah seronok berjalan...betul tu as, cuti raye ni la kite nak bersama family kan, kalo tak keje jek memanjang....nak cuti pun susah

lieya suke pic umairah tgk air pancut tu.....cute!!

Rinna said...

seronoknya jalan2..yer..

~tetamu istimewa~

~My Memory~