clik-clik di sini

31 Oct 2009

......hari sabtu pada 24/10/09 jalan2 di istana...

salam semua member blogger.........apa khabar?lama sungguh
ibu tak up-date blog ini gara2 game di facebook laaa...he..he..he
soryyy guest kalau you all tertunggu entry ibu ,cewah...
ada ke nak baca entry ibu ini?ha.ha..ha..continue story la!!

pada hari sabtu lepas...ibu n family/mak/ayah&a.long family
pergi rumah adik angkat ayah yang tinggal di kawasan istana..jalan apa?
ibu tak ingat laaa!!!Jamallulai namanya,beliau bertugas sebagai
pengiring rapat YG DIPERTUAN AGONG TUANKU SULTAN MIZAN!!
jawatan nya boleh tahan..ialah mana agong pergi beliau lah jadi pengiring....
orang yang ibu maksudkan ialah lihat gambar di bawah berpakaian
baju melayu......

~ibu panggil beliau cuma abg.jamal je...orang nye sempoiii!!!family ibu
sudah kenal dengan family abg,jamal ini sudah dekat 20 tahun,masa itu
ayah bertugas di kem junjung di kulim(polis)......tapi ayah yang pencen dulu!!!coz a.jamal
ini muda lagi masa itu!!!!


kami sampai hampir pukul 11 pagi...selang berapa minit,terus
di jamukan bihun sup serta air teh susu yg sangat special!!
bagi ibu kedai mamak pun kalah tau....(sorry ibu just capture air je)

biasalah kan...kalau dah ''kaki bergambar'' ini,memang
tak lepaskan peluang!!!

umairah n cousin



family a.long

kawasan laman rumah abg.jamal

gambar kenangan.....kesian my hubby tak nampak
pulak muka nya!!!!!

gambar wajib







selepas kami puas bergambar di rumah abg.jamal!!kami diajak
pergi ''balairong seri'' alah yang tempat agong kalau bagi pingat dan
majlis rasmi...jalan kaki sahaja!!tak sampai 3 minit dari rumah abg.jamal
ke balairong seri itu!!!!!!!!

tergamam ibu bila pijak je kaki ke ''balairong seri'' !!
bukan senang nak masuk dalam..orang yang tertentu je yang
di benarkan masuk ke sini!!!!

bergambar bersama abg.jamal n wife

ayah/mak kali ke-2 lah jejak kaki sini,sebelum
itu ayah ada terima pingat dari agong pada tahun 2003!!

gambar family.....terbayang2 ibu belakang ada
''agong&permaisuri''

gambar lagi sebelum melangkah keluar dari
''balairong seri''

masih lagi kawasan istana..tempat di mana
agong beristirehat dan santai!!

ruangan masuk ''agong'' ke dalam

cantik kan.....kawasan nya!!!istana
inilah tempat ''agong'' tinggal....dan masa kami pergi
itu agong tiada sebab setiap hari sabtu agong n permaisuri
balik ke istana TERENGGANU jalan apa tak ingat!!!!sekitar
kuala lumpur


jalan2 lagi.......

tangga turun ke bawah...menuju ke swimming pool
''yg dipertuan agong''







muka sudah penat.......cuaca pun
ketika itu terlalu panas!!!

hampir 3 jam kami berada di istana termasuk berjalan2
di kawasan istana!!!thanks a lot to abg.jamal n family...

p/s=sory kalau gambar ini tunggang terbalik!!!dan
kualiti gambar kurang memuaskan...

12 comments:

Ibuhani said...

ni istana yg ada kuda depan pintu pagar tu ke?

CINTAMANISZ Lite said...

hamboiii..blog hang pun ada lagu ni gak yek?? heheh..

TQ ler coz sudi kongsi gambar2 gi melawat istana tu..beruntung hang no?? berkesempatan ke situ..

Abg. Jamal nya pun hengsem tak hengat tu...huhu..

☆ lieya latif ☆ said...

wow untung ko as...merase jalan2 tempat2 camni...bukan senang2 leh masuk kan.....at least dpt gak aku tumpang tgk melalui gambar2 ko nieh....

syahadah said...

wow bestnya as...dapat gi gi istana .. kalau saya la..mmg bergambar sakan gak..

Just Call Me Bitt said...

wow great place to be there luckly u ;)

fazilzura said...

WAHHHHHHHHHHHHHHHHHHH besh nye g istana...
dulu penah g istana time tu lawatan skolah

ieda said...

salam dik .. ermm adik lama x update .. akak punn lama x singgah .. heheh

waaaaaaa bestnya dpt masuk bailarong seri nieh .. selalu gak angan2 nak masuk sana .. besar tul kan

ermm dah dpt tgk gambar punn ok dah nieh ... kenangan tuuuuu

wantie said...

minat bangat ngan laku kat blog ko nie...

tengok body a.jamal tu. wuish tuft tul body dier ( boleh masuk body builder ni...)

[-suziey-] said...

waa bestnya as dpt masuk istnaa..bkn senang tu nk masuk balairong tu..untung ler bersedara ngn pengiring rapat agong..xjmpa agong ke?hehe

zura@iwan said...

wah as dpt jln2 & posing2 kt istana yer...best tu kenangan ..

Hapi said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

Rinna said...

Salam As,

Amboi seronoknya gi jalan2 ke istana..lagik.. Iye laa dah berpeluang masuk dlm istana apa lagik bergambar laa kan.. buat kenangan :)

~tetamu istimewa~

~My Memory~