clik-clik di sini

12 Oct 2009

PART YG KE-3........tiba di kelantan

SALAM......maaf kerna terlambat sangat up date!!
banyak sebab sebenarnya,salah 1 nya tenet punya hal..BOSAN

continue story.....ibu sampai ke kelantan pada pukul 10 malam,
ibu check in di DYNASTY INN.!
adusssss badan semua sakit2,umairah pun merungut2
kepala sudah pening/belakang sudah sakit n macam lagi lah
mulutnya mengomel.......

ermmm nak buat macam mana kan sebenarnya ibu first time
ke kelantan ini!!!tak penah jejak pun,semua keluarga ibu sudah banyak
kali jejak ke kelantan kecuali ibu!!!
~alhamdullilah sampai juga akhir nya~
(tq so much to my hubby)

selepas check in..kami turun balik untuk makan!
semasa dalam perjalanan untuk sampai ke kelantan memang susah
nak cari tempat makan......syukur depan hotel kami ada kedai makan!!

~makanannya sungguh menyelerakan,puas hati~

selesai makan,kami terus naik ke bilik..selang berapa minit
kami terusss zzzzzzZZZZZZZ!
harus tidur kan diri,coz esok nak pegi jalan2!!!!


selesai solat subuh ibu n ayah,lelapkan mata sekejap
untuk beberapa minit!!tepat jam kul8 kami bersiap terus g
b/fast..selesai b/fast kami mengatur langkah yang pertama!!!

~sangat tertarik setiap singboard seperti TESCO/MAC'D
ada tertera sekali bahasa jawi..secara tak lansung ibu mengajar
umairah sekali~

tempat yang pertama kami pergi adalah
''PASAR SITI KHADIJAH''

kami jalan sekitar pekan kota bharu




menuju ke rantau panjang
''syurga shoping''
test...test baju tidur!!murah,
ibu borong beberapa helai baju tidur umairah n ibu
ho...ho.......benda ini memang ibu suka!!!tapi next time
kena bawa lorry hubby cakap,ibu beli periuk saiz sederhana!
jeti..untuk ke seberang thailand!!!

selepas ke rantau panjang..kami menuju pengkalan kubu
pulak!!!!!wooowww cuaca sangat panas,kenyang air yg
banyak



sudah petang..kami kembali ke pekan kota bharu


just bergambar di luar pagar...tak dapat nak masuk
coz hari cuti(jumaat)

lokasi yang terakhir kami menuju ke PANTAI CAHAYA BULAN
,ramai sungguh orang bersantai di tepi laut,ada yang main
layang-layang,berkhelah!!!



suka gambar ini..tapi gigi umairah tak berapa cantik




makan malam kami di sini....sory tak ade gambar makanan!!
terlalu letih sangat.......selesai je makan,terus balik hotel sebab esok
kami sudah mahu balik ke kl!!!!!!special my hubby lah kena rehat secukupnya
sebab nak memandu.......

p/s:last entry after this....good bye kelantan

11 comments:

As said...

Kelantan... kami bakal pergi sana nanti.. tp bila x tau... ehehe... sbb adik bakal dpt org Kelantan..
hmm mmg heaven kalo berjln kat kelantan.. brg² sumer murah² 2 yg suka pergi tuh...

☆ lieya latif ☆ said...

betnye gi jalan2....pes time lieya tgk MacD ade tulisan jawi....kat kelantan kan...lieya suke laaa pic umairah yg gerbang2 rambut tu...comel sangat...

lieya dulu dok kelantan lame tau....nak dekat 10 tahun....pastu abah pencen askar terus lik johor....dah lame gak tak gi kelantan ni...tgk pic2 ni sume rase cam nak masuk kan dlm list jalan2 jek gi kelantan nie

ieda said...

wah2 .. pandai umairah posing2 haaaaaaa suka anti tgk ..

ermmm puas atikan gi kelantan .. tmpt yg menarik dan banyak utk kenang2an ...

saper kater kelantan x maju .. ecehhhhh

CINTAMANISZ Lite said...

Mmg sonok pi Kelantan terutama di bandar Kota Baharu..mmg terasa bandaraya org Melayu...susah nak jumpa Cina. Kalo jumpa Cina pun..diorang ckp dialek Klate jugok!!

syahadah said...

cantiknya as snap pic umairah tu..mcm pro plaks..
dah lama tak gi kelantan..klu gi mahu borong byk periuk bgi..barang umah..murah kan

[-suziey-] said...

hoh 1st time tgk signboard mknan omputih ade tulisah jawi..bangga sungguh:)
amboih dua banak ni kemain posing..xde pn ayahbya yek..ekek;P

sI tEDI said...

sayangnya tulisan jawa hanya terdapat di kelantan

naurah makwa said...

ala..sedapnya nasi kerabu kelantan..

wantie said...

wa leh wa leh... sampai dah kat kelantan noh....

terima kasih utk gambo gambo tue, cantik cantik belaka.

insya Allah hujung bulan ni eden pulok yg ke sano...

nak gi pengkale kubo, demo royaq muroh muroh belako....

Kahh.. kecek kelate la pulak...

neezareef said...

menyopink npk kt kelantan..

Precious said...

Waaaaa ... rindu Kelantan! rindu makkkk!

~tetamu istimewa~

~My Memory~