clik-clik di sini

3 May 2009

hari sabtu..plan ayah bawa saya/ibu ke ''hulu langat''
ampang...nak mandi ''waterfall''
kami bertolak selepas breakfast.....dalam kul11,
harapan kami jangan lah hujan*tak jauh perjalanan
cuma 40minit dari damansara,kebetulan 'kl'memang
lengan sangat!!ialah cuti 3hari munkin ada yang balik kampung,bercuti
diluar kl...eh melalut pulak saya nie...hee.heee

ibu tak mandi sebab?(hal pompuan)malas kata ibu,
just ibu amik gambar jer n posing!!

cewaaahhhh...ibu bukan main lagi!!!

gambar saya/ayah nie ibu ambil tau....dalam masa
yang sama ibu nak berlajar cam mane nak guna
camera ''DSLR CANON D1000''!!!

erm...ayah cakap pada saya,pandai dah ibu
guna camera ayah!!!


tengah2 mandi...umairah cakap pd ibu''ibu perut kakak lapar nie''
so...ape lagi umairah makan nasi lemak 2 bungkus!!biar betul umairah.....
lepas makan nasi,umairah makan goreng keledek pulak!!!
ishh..ishhhh....
(ibu tak bawa makanan,just beli jer dekat kawasan itu)

credit buat ibu lagi....says ''ayah''

nampak hidup air tu kan.....


tengoklah aksi 2 beranak tu...entah apelah
yang dibina tu!!!

1-dalam hati ibu..apa yang ayah/umairah makan itu?
2-laaa..durian rupanya!!!
3-amboi..khusuknya makan durian.....
4-ayah jahat tau,siap tayang2 lagi pada ibu!!!tp ibu tak
heran...memang tak suka buah durian....
5-family ni lah yang bagi buah durian nie,ramah sungguh!!!

hari dah semakin petang....
sebelum ibu nak bawa persalinan,sempat lagi umairah menyinggah
kat tempat mainan nie....tak lama kami pun beredar!!
dalam perjalan ayah singgah kat sg.gabai nie!!just tunjuk
pada ibu jer!!memang cantik tapi umairah tak leh mandi air nya
dalam2....
ohhh kesian ibu....muka nampak keletihan sangat!!!dalam 10 minit
kami pun pulang...dlm perjalanan ibu/umairah apa lagi
ZZZZZzzzzzzzzz!!!!!
*sesiapa yg pakar camera dslr tu jgnlah gelak ibu capture gambar2
kat atas tu....ibu just nak berlajar!!!

3 comments:

Fara_Adura said...

Okeh ibu..cantek2 gambarnye. Kitorang gune nikon..hehe..:D

Ske tgk aksi2 dalam air.. gud job pd photografernya..caiyok2!

[-suziey-] said...

hohoho..sy tau sungai ini..dulu2 mase zaman sekolah suka sgt pegi..mase study ukm sallu buat gathering kt sini..oh rindunye..ekekeke:D

ibu_umairah said...

to fara....tq bg pujian!!!hee.hee tp ibu takde lah pro mcm abg awak......

~tetamu istimewa~

~My Memory~