clik-clik di sini

12 Aug 2009

##PaRt 2##

salam.....part 2!!!!

ok pas solat subuh/breakfast tepat jam 8 kami pun bertolak ke besut!!
sebab pada pukul 10 pengantin akad nikah...perjalanan K.Terengganu-Besut hampir 2
jam......semasa dalam perjalanan semuanya ok!!


1-ibu mengayakan diri sendiri..........
2-hantaran yg di bawa dari melaka di serahkan pada
pengantin perempuan........
3-anak2 kecil bangun dari tidu..tu sebab rambut tak terurus

sudah tiba di surau....ayah akan jadi saksi pertama kepada
pengantin lelaki(anak sedara ibu)......kesian ayah nampak keletihan!!!
tapi sebagai atuk sedara,tanggungjawab harus laksanakan...

acara penikahan sudaH bermula....tok kadi very simple,tak de
nak soal banyak!!!tapi acara akad adalah 3 x,kenapa?sebab pengantin lelaki
lupa nama bakal isterinya.....subahanallah!!!memang akan jadi
1 kenangan manis nanti..

1-yg itu lah pengantin perempuan,tersenyum manis
2-bergambar seisi keluarga,selepas akad nikah
3-my sister n doter ''aleya''
4-anak sape ini..........seisi bersua kenal!!ramah pulak
anak ibu yeee...apalah soalan yg di tujukan agaknya.....

selepas akad nikah kami bertanggak rumah sedara pengantin
perempuan...untuk pengantin lelaki salin baju!!!!
1-aleya
2-si gadis melayu mahu tukar baju..''katanya sangat panas cuaca di terengganu''
lihat lah dengan aksi model nya.......

''budak2 ini memang pantang jumpa pasir,mesti nak
menikmatinya''


1-acara bermula.....sebelum itu kami pun berposing
sakan!!!!!
3-rasa buah mata kucing yang sangat manis...
sambil menunggu pengatin perempuan tiba!!!!!!
4-pengantin perempuan sudah tiba



1-kedua mempelai menuju ke dalam rumah
2-ayah baca selawat,sebelum pengatin berarak
3-timbalan ketua polis melaka,adalah kawan karib ayah!!
kiranya ini tetamu VIP

bersanding kedua mempelai
*itu lah sepupu ibu bapak kepada pengatin lelaki*

bergambar sebelum Timb.Ketua.Polis berangkat pulang


selesai sudah majlis pengantin perempuan!!!!.....nampak tak u all
tak de majlis sarung cicin?majlis nya macam kurang meriah kan.......
ibu pun sebenar-benarnya tertanya-tanya.kenapa majlis kawin mcm ni!!!
sepatutnya kalau kenduri anak perempuan mesti lah meriah...ini tak macam
kenduri arwah pulak....so ibu pun risik lah dan bertanya soalan yg ibu agak musykil..
ooo memang tradisi orang kat besut kalau kenduri paling penting nikah sahaja!!bersanding/makan beradap itu semua tak penting..sebab mahu jaga keagamaan islam
ialah penuh dengan ''bulan''(oooppppsss,jgn ada sesiapa terasa hati apa yg ibu cakapkan ini ok)
nak tankap gambar pun tak bagi tau...jadi ibu pun kurang mood lah untuk
posing kan diri dengan pengantin.........ibu rasa macam kurennnnnggg lah majlis kawin ini!!!
tetamu pun tak ramai/sama ertinya tak sama mcm kite lah mcm mana
sambut kenduri kawin....no ''kompang'' no ''muzik'',diaorg cakap haram dan kalau
ada benda2 itu semua orang kampung tak kan datang.....ermmm ibu jadi blur tau....pengalaman
lah buat ibu n family!!!!!!!!apa pun ibu happpyyyy.....tepat jam 3 ibu n family balik semula K/T...
merehatkan diri!!!ibu tak berjalan2 pun,nak pergi pasar payang pun tak sempat!!!!badan
terlalu penat........................pas dinner ibu ZZZzzzzzzzz!!!esok nak check out......nak kembali
melaka......

note:harap u all faham apa yg ibu cerita kan ini ok,,,,,,
gambar tak de sangat coz nak kawal anak lagi/maklumlah hubby kan
tak ikut sama.....

*nantikan entry yg terakhir*

12 comments:

Fara_Adura said...

Wahh.. bole yer ibu.. pantin laki lupe nama bini.. hehehe.. seb tak tersasul sebut nama pompuan lain eh..hehe.. kalo idak mo lariks pantin pompuan..kekeke..juz kidding

Yer ker xde sarung cincin bagai.. kurang la meriahnye kan..xper2.. janji suma selamat kan

Sangat meriah bagai yer.. jalan2 makan kenuri neh fara suke juge..hehe..dasar kuat jalan kan.. dak comei tuh tak meragam ker akak? :D

sis_nita said...

ibu ngan spek itamnyerr..
amvoiii.. control ayu giteww kanss..
pinjam spek blehh..?

hehehe!

pengantin baju kalerr biru ke tu..? laa ni jarang yg mengenakan kalerr ni.. lembut jerr kan..

Gieyana said...

hmmm..bleh plak pengantin laki lupa nm bakal wife dier yer..panik n darah gemuruh ler tue...hehehe

^^hmmm...budak2 mmg suka main pasir kan...sama jer cam Nureen..smpai pasir pon naik kt kepala..hehehe

ikiqzana said...

selamat pengantin baru... moga bahagia selalu...

[-suziey-] said...

aaah la as..kt ganu mmg camtu..dulu pnh sy pegi lagi la..mkn tatang..xde meja..ade kusi jek..ahaks..lain negeri alin adatnya kan..ekek;D

amboih kemain lagi kanak2 model cilik gituh..heheehe:p

CINTAMANISZ Lite said...

Hmm..dah alang2 sampai ke Besut tu..tentu lagi best kalo terus ke pulau perhentian, kan? hehe. Tp tu ler..agak2nya kalo hubby As ikut sekali..tentu korang bertiga leh melencong ke sana pulak, huhu..

Bukan ayah As je yg akak nampak keletihan dlm gambar tu..yg lelain termasuk As ngan Umairah pun sama.

CINTAMANISZ Lite said...

Hmm..dah alang2 sampai ke Besut tu..tentu lagi best kalo terus ke pulau perhentian, kan? hehe. Tp tu ler..agak2nya kalo hubby As ikut sekali..tentu korang bertiga leh melencong ke sana pulak, huhu..

psst; Bukan ayah As je yg akak nampak keletihan dlm gambar tu..yg lelain termasuk As ngan Umairah pun sama.

Just Call Me Bitt said...

belah2 terengganu ade setengah2 memang cenggitu ibu...dulu penah sampai sane then pakai seluar tiga suku perhh tenungan org2 disitu mcm saye pakai hot pants jjek...amatlah malu saya... so lepas2 ni ke plan baik punya bila p negori org ;) pastu yg penting semuanya selamat

ibu_umairah said...

farA:akak pun melawak benda yang sama gak......nasib baik tak sebut perempuan lain........heee.heeeee

ibu_umairah said...

sis-nita:spek hitam lawooo ek tq.....spek kasayangan kite tau!!!hubby belikan di singapore dah 3 tahun..........brand gucci,brand yg paling as sukai!!!!!akak pinjam bole leeeee

ibu_umairah said...

gie:pasir org kampung kan ada banyak t*** ayam so jadi diaorg nie hati2 lah jawabnya....kalau x dah mandi pasir laa jawabnyaaa

ibu_umairah said...

kak.zana:tema kasih

suziey:hee.heee model termahal itu

kak.alona:betul kak nasib baik x de hubby as,kalau tak memang dah melancong kat cherating

~tetamu istimewa~

~My Memory~