clik-clik di sini

25 Aug 2009

~~~~cerita agak basi~~~~

SaLaM......alhamdullilah hari ini masuk 4 hari umat islam berpuasa!!
u all puasa tak?hee...heee.......
sejak masuk time bulan puasa ini,ibu agak malas nak buka 'lappy',
kemalasan agak membuak-buak....

*hari ini ibu nak cerita,makan bersama family ibu di ''muara sg.duyung MELAKA''
sebelum ibu balik kl kami semua makan ikan bakar...*

(cerita dah lama sebelum puasa..ibu je yang malas nak post)


my hubby...dengan keadaan selsema
*kesian kan*





antara menu2 yang sampai.....
apa ek yang we all makan....ikan terubuk bakar/udang bakar
/kerang bakar/ketam bakar/ikan jenahak masam sweet n sour/
la'la n nasi lemak








ok....makanan memang sedap!!ramai giler orang makan kat situ,
tapi family ibu dah tempah awal2..supaya kami tak yah lagi untuk
menunggu!!!!!enjoy kan diri ye...membasa post ibu kali ini...

note:ada sesiapa bole tolong ibu tak,ibu selalu sering keliru dengan tarikh
bila post entry...contoh u all tengok tarikh yang tertera adalah 24hb,sebenarnya
ibu post ari selasa maka nya kena tulis 25hb la kan?macam mana tak nak
tertera tarikh itu
...HELP..HELP..HELP

30 comments:

POSH76 said...

Ini tempat makan kat jeram kan...meriah nyer buka poser kat situ..hehe

Ina Hashim said...

merembes nengok sumer makanan tu time pose nih

Putra Mama said...

kat ner sg. duyung tu?? psl date tu, cuber gi kat 'post option'.. pastu tukar tarikh kat post date and time tu..

fazilzura said...

ADUYAI ..
time2 pose ni le abis sume timbul gambo mkanan .. huhuhuhu

ikiqzana said...

bila tiba bulan puasa negok makann mcm ni sume rasa sedap..

<< s| tED| >> said...

aku selalu makan ikan bakar kat crystal bay...


ibu_umairah.. sila tgk setting!! then klik formatting.. betulkan tarikh kat situ...

satu lagi.. andainya kamu dah tulis awal2.. then post entry esoknya... tarikh tetap semalam kalau kamu tak tukar dekat post option!!

semak slow2 :)

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

tgh2 puasa ni, tgk air sirap limau ais tu yg plg sedap... hehehe ;)

sis_nita said...

uuuiii.. ayerr kelapa freshhhh.. sungguh enak diminum begitu sajaaaaa..

sis_nita said...

uuuiii.. ayerr kelapa freshhhh.. sungguh enak diminum begitu sajaaaaa..

☆ lieya latif ☆ said...

wah meriah betul...kalo lieya ni mmg surender makan nasi....nak ratah lauk2 sesaje baru puas..kalo mkn nasi sure cepat kenyang...hihihihihi......adoiyai..meleleh2 bile tingat seafood nieh....

ha'ah betul kate putra mama tu...mase tgh buat entry tu....kat ruangan kite tulis2 tu, kat bawah tu kan ade post option...hah tukar date kat situ...kdg2 kite dah buat awal...tapi publishnye esok lusa...takkannak gune tarikh yg kite buat dulutu kan.....lagi satu,kat post option tu la kite boleh buat auto publish....set tuk di publish...esok or lusa or bile2 lah....heheheh

DaliaLiyana said...

nasib dalia baca entry ni after dah buka..hehhee....
slam ramadahn...
ok.ttg masalah tu ibu kena g kat dashboard...pastu g setting...pastu klik button formmating...pastu make sure kat 'time zone' pilih Kuala Lumpur..pastu mest ok....GUDLUK! kalau stil tak leh bgtau dalia k...i will help u..

syahadah said...

pasal tarikh tu mmg saya conpius..heheh..mmg best tgk masakan kedai ni..terutama ikan bakarr..yummyy

MaMaQaYPo FaMiLy said...

hm... Makanan lagi nih... kekekekek

mEiZ SHA said...

hehehhe
hye ibu...:)


ninie mam kat situ last time
2 weeks before ramadhan rasanyer..:)

ikut b balik kg mama ye...
bleh x ninie nak dapatkan no phone tpt tu nak booking for buke puasa
:)

atty's said...

air sirap dalam jug tu ..adeh..menawan kalbu betui lah ..

CINTAMANISZ Lite said...

As..nak tempah tu kol aje ke? Diorang terima ke tempahan dari org yg diorang tak kenal?

Akak tak nah lagi gi makan kat tempat glamer ni. Bila laa agaknya nak sampai. Selalu gi Melaka time2 raya..mana ler diorang bukak, kan??

[-suziey-] said...

waaaa meriah btol makan..sedap:p

as..sblm post..tgk kt post option tu date n time utk posting..amend kt situ jek..

Uncle Lee said...

Hello Ibu, selamat menjalankan ibadah puasa dengan penuh tabah, dan kesyukuran.

I was at Dalia's place noticed your callsign.....
and busybody disini. Nice bloh you have. Love your photos too.
Saya suka the ikan terubuk bakar, udang bakar, kerang bakar and nasi lemak.
You must be a gourmet cook, I guess.

There is no spectacle on this planet like a beautiful woman cooking for her loved ones.
You have a pleasant week and keep a song in your heart, best regards, lee.

ibu_umairah said...

posh76=bukan kat jeram..kat melaka

ina hashim=dugaan+dugaan hee.heee

ibu_umairah said...

putra mama=melaka..ok dah berjaya

fazilzura=kuatkan iman mu itu.....he.hee

ibu_umairah said...

kak.zana=betul kak..time pose mcm nie..letak telur goreng ngan kicap pun nampak sedap hu..hu....

ted=tq for info

ibu_umairah said...

tere=sirap is num 1..dengan manis dia...tak tahan tau tengok

sis-nita=memang enak kak.....

ibu_umairah said...

lieya=meleleh tengok...haaa apa lagi kalau balik johor itu singgah la melaka dulu......hee.he

dalia=tq so much....akak dah berjaya tau....

ibu_umairah said...

syah=tak pe syah as dah buat pun..hu..hu

mama=so yummy.....

mie=ok nant akak dapatkan nom phone nye

ibu_umairah said...

atty=eh mcm tajuk lagu pulak

kak.alona=sebab kenal kak,tu yg boleh tempah itu...hee.hee..rasanya kalau tak kenal sukar jjugak nak tempahkan......

suziey=ok...dah berjaya tema kasih

ibu_umairah said...

uncle lee=ok tq

Ayu Jaffar said...

cantek jek gamba makanan tu tersusun camtu... :p

kalo mkn ramai2 camtu berapa rm kene ye????

ieda said...

meriahnyer dik .. banyak lauk pauk .. akak dah nampak nasi lemak daun pisang ker tuh .. fuh x tahan ..

re:aah akak jer yg lum shopping , ermm kita nieh ibu2 aper lah sgt .. yg penting anak2 kannn, akak buat baju kurung jerk .. shoping tudung jerk .. heheheh

Mama Adam said...

jelesnya...syedapnya.... nak gi jugak lah lepas ni... tunggu rayo dulu... ha haha

iNa said...

Ina slalu gak mkn kt muara sg duyung nie...
kire ok lg la dr umbai... :)

~tetamu istimewa~

~My Memory~