clik-clik di sini

5 Aug 2009

#menunggu tanpa jemu#

salam.....dah 3 hari ibu tak de nak post!!!sebenarnya,kian malas
diri ini..sebab dari hari ke hari ibu menunggu kepulangan my hubby!!!

tapi pasrah...hubby penuh dengan tugasan yang tidak boleh dielakan.......
semalam pagi ibu terima call dari hubby,menyatakan dia kena ke
perth
bersama dato salleh!!!erm bila ibu dengar macam itu,mengeluh lagi ibu punya jiwa...
demi tugasan kerna turutkan jugak.......

#pagi ini punya berita..my hubby call lagi,dia cancel mengikut ke perth
sebab nak menguruskan banyak hal di IJN...tak silap ibu
hari isnin(10-8-09) PM nak rasmikan bangunan baru IJN yang telah lama siap itu!!!
hubby kena mewakilkan dato salleh mengantikan tempat beliau.....banyak benda
yang harus hubby selesaikan sebelum chairman balik dari perth!!!!!#

maknanya ibu+umairah harus lah bersabar lagi..........

************************************************************

kat sini pagi tadi hujan sangat lebat...sampaikan
air sungai naik!!!!!!ibu gerun tengok,tapi umairah suka pulak.....


lihat lah ''si minah'' sorang ini senyap2 jer keluar..katanya
nak rasa macam mana air sungai itu boleh naik?

''ibu cakap batalkan niat umairah itu..tengok je dari situ''.......


ibu paksa masuk suruh mandi.........tengok aksi merajuk nya!!!!!
tak pandang ibu lansung.........

khusuk main game hp nenek punya.......
kerin hati anak dara sorang ini!!!!


bila waktu hujan begini.....memang selerakan kalau lauk masakan kampung!!
ini adalah menu santapan kami waktu tengah hari......

1-asam pedas ''biasa aar orang melaka''
2-ulam
3-sambal belacan
4-kuah pindang 'untuk si gadis comel'

ok itu je lah......post ibu untuk kali ini!!!!!

note:hati dah meronta-ronta nak balik umah kl..dah rindu
katil+tilam+selimut....hee.heee

15 comments:

fazilzura said...

huhuhu menunggu itu 1 penyeksaan ..
daku x sukeeeeee.. tu psl ler kawin dgn org yg keje opis hour.. kalau x.. leh meroyan daku

iedaLUVsham said...

huhuh!! kalo suami berjauhan mmg rindu!! hehehe!!! ;p

Ibuhani said...

x pe. isteri yg sabar menunggu ialah isteri yg setia.....nak bg tau kak ani tag ina. sila jwb eh!

CINTAMANISZ Lite said...

Umairah; hang kena dengaq ckp ibu tau. Ayaq sungai tu deras tu...BAHAYA!! Hang tu laa sowang Umairah ooi!! (haa!! dengaq tu achik Alona berleteaq) kuikuikui...

Cik abang tak leh amek lagik?? Aii..bertambah panjang ler rindu As kat cik abg no. Tak pe..rindu-rinduan tu menambah syg, ngeh2..

ikiqzana said...

as.. nasib la suami as x jadi pegi ke perth senang sikit..x yah as susah hati lg kan.. tapi klu g perth kirim beli fm ye.. suker kumpul..hehehe..

as.. naik tu air sungai tu..smpi nk melempah.. jgn bagi umairah main kt situ bahaya nyer..

best nyer msk assam pedas org melaka.. kegemaranku tu..pehhh..

gift dah smpi...thanx ye..

Mummy Dasy said...

Ish seram tgk air sungai tu naik

ibu_umairah said...

fazilzura:a'ah nak buat mcm mana?kena tempoh

ieda:hee..heee nak nangis ni tau

ibuhani:ok kak nant kita jawab

kakalona:ok benda kecik je itu.....terima ye kak.......

kak.zana:sama-sama..nak rasa asam pedas jom leee datang kampun as

mummy dasy:serammm wooooooo...ngn pacat

MiszMama@Haslinda said...

kuah pindang ngan singgang same ke? tengok pade rupe parasnye..macam same jek.

<< s| tED| >> said...

ibu humairah dekat kg lg ke?
ari ni pun hujan lebat pg td... nasibbaik rumah atas bukit..

INTAN said...

sabar 1/2 dr iman...bersabar lah ye..

Hezesuze said...

laa ciannnye dia...xfeler hubby akak bkn nye g suke2 g wat keje kekdahnye...xkeje nnti mana nk cekau duit....ekekeke

sabo itu sparuh dr iman kan kan..so idop harussler enjoyyyyy...yehaaa!!

p/s sabo ek

ibu_umairah said...

miszmama:kuah pindang dan singang tak jauh bezanya rasanya......nama kut lain

ted:iye ibu kat kampun lagi.....nak jumpa ted..tapi badan kurang sehat lagi

ibu_umairah said...

intan:tema kasih

heze:iye la itu

syahadah said...

rindukan ibu...mcm saya wlpu selalu gaduh...manja2 gitu..tp klu dia gi lama2pun rasa rindu plak...kesian kat anakpun iya

[-suziey-] said...

sabar la as ek..hubby mu itu menjlnkan kewajipannya sbgai pekerja..cewah..huhu..msti rindu kan..
adeii sedapnye asam pedas melaka..msti berasap ni..kalu kita g melaka as jmput la dtg umah pastu mask asam pedas tu..ekeek:D xmalu:p

~tetamu istimewa~

~My Memory~