clik-clik di sini

14 Aug 2009

##parT 3(terakhir)##

#####SaLaM......sUdAH tiba episod yang terakhir#####
bila ibu cerita ibu tak sempat pegi mana,makanya ibu relaks kan badan
pada waktu malam...after maghrib ibu n kakak cari makanan!!buntu dan tak
tau nak makan ape dengan x tak pikir panjang,ibu masuk 7E!!!!!
apa yang ibu beli adalah maggie cup........
hee.heee sekali sekala,kira boleh lah sekadar lapik perut+++
haaaa......tengok my doter menikmati maggie cup!!!
umairah cakap ''sedap lah ibu,nant ibu beli ek''?
oh cukup lah hanya sekali..nanti my hubby nampak ini,bising pulak
tengok anak nya makan mee segera!!!!!
*my hubby memang tak galakan lansung umairah makan mee segera ini,
katanya tak bagus untuk otak/kesihatan*
ibu pun sebenarnya dah lama tak makan maggie ,sejak ada umairah
dah lama tak beli......


kesian atuk tak dapat berehat dah cucu2 nya makan kat bilik atuk


tepat jam 10..we all pun ZZZzzzzZZZZZZ!!!
tengok aksi umairah tidu.........nampak penat sangat itu,
atau kenyang makan maggie?hee..heee

tak payah di kejut budak ini kul 7.30 dah terbeliak biji mata....
kata nya..''ibu i want go to swimming''?plz..plz...plz......
(siap merayu lagi tu)
ibu says:tak bole,sebab sekarang ada macam2 penyakit
terutama H1N1...ibu tengok kat pool itu penuh dengan ''mat/minah salleh''
NO.....NO.......No......

kalau tak bagi..jawapnya ''merajuk la''
pujuk punya pujuk ibu cakap jom kita berendam ''jakuzi'' sahaja!!
lagi best dari pool......
*makanya anak dara ini pun setuju lah,rendam selama 1 jam*
pas itu tepat kul 9,g turun breakfast

ini lah dia yang kami ''bedal'' pagi itu..
macam-macam ada......
selepas sarapan kami naik bilik balik,kemas beg n check out!!
permandangan dari atas....kampung k/terengganu

kami berkumpul di stesen petronas.....masing-masing
nak isi minyak!!!!!

anak sedara ibu....diaorang tengah buat ape?
biasalah hisap rokok la jawabnya

kali ini giliran aleya pulak buka baju..hee.hee!!!
umairah nak maintain ''ayu'' gitu

''penyu'' benda inilah yang dapat ibu beli untuk umairah

sis n aleya

me n umairah
*tengok muka ibu dah tembam n sedikit berisi,my hubby dah
complain...uwaaaaaa!!!balik kl nak amalkan diet semula*

ok ini dah sampai lebuh raya kuantan!!kami nak berpecah sebab
ibu n family nak ziarah mak sedara di ''bukit goh'' kuantan....yang lain tak
dapat,sebab ada nak keja masa untuk berkeja malam!!!so sampai sini lah kami berkonvoi!!
hujan renyai ketika itu...........
*bergambar di kuantan tiada sebab batteri camera habis....
apa yang ibu beli semasa di terengganu?tak ade ape2,cuma penyu untuk umairah je!!
keropok/baju/barang yang lain hari itu kan family ibu melancong ke terengganu,so
keropok pun tak habis lagi.......ibu sebenarnya penat untuk berjalan!banyak habis masa
di rumah kenduri.......jadi bila badan tak cukup rest/ibu jadi pening kepala....
tak pe lah ibu cakap ngan my hubby..nant ada rezeki kita melancong anak-beranak
pulak!!!!!!!!!*
note:ok dah habis cerita.........nanti kan entry yang lain pulak!!
-hope u all enjoy-

18 comments:

sis_nita said...

nak penyu nak penyu nak penyu..

wahhhh.. kiyutnyerr penyu tu.. letak kat meja opis musti ramai yg jelesss..

DaliaLiyana said...

la..masuk2 je dah part last...tu la dalia bz sampai 23 hari tak bukak blog..bukak2 je da part last....:)
akak..hv agreat wkend..
kem salam sume... :)

fazilzura said...

aduh besh nye jalan2 cmtuh kan ..
huhuhu sgt2 ler meriah nye ..

Gieyana said...

bestnyer dier g jalan2..hmmm...ada sambar batik tak?hiks!

zura@iwan said...

aaa mkn maggie x elok kan...kita pun x brp suka mkn maggie sejak dulu2 lg la...

suka swimming ya umairah tu....usihh tgk tgkp bilik tu gerun jerk...kekeke

CINTAMANISZ Lite said...

Owwh..Umairah..kenapa laa korang jadi kanak2 ni suka sgt swimming pool?
(soalan tu mcm ler achik Alona ni tak penah jadi kanak2, kehkeh)

☆ lieya latif ☆ said...

wah seronok jalan2....budak2 ni bab tdo hotel mmg sronok....hihhihihi

same laa mcm mija suke makan megi ayam....kalo leiya masakkan tuk die, lieya rebus dulu maggi, patu buang air rebusan tu, buat kuah lain....hihihi kalo gune perencah megi tu byk no MSG nye....

ibu_umairah said...

sis-nita:memang kalau akak letak atas meja,mesti meletup....sangat suka penyu itu

ibu_umairah said...

dalia:insayallah..kite faham awak bz

ibu_umairah said...

zura:memang best jalan ramai2 ini,tapi banyak ragam nya juga

ibu_umairah said...

gie:baju batik tak sempat nak sambar pun...coz as tak jalan2 kan

ibu_umairah said...

zura:ooooo tak suka makan magie juga ek.........bagus lahhh itu

ibu_umairah said...

kak.alona:hhhhaaaaa tau x peee

lieya:namanya budak2 kan lieya tak bg kesian pulak,nant as nak try yg lieya buat itu

ieda said...

salam dik .. ermm dah part 3 ker .. heheh akak x ikuti sgt .. jgn marah yer dik ..

ermm aper2 punn budak2 memang suka kalau dpt gi swiming kan .. ermm tunggu entry akak lepas dah x sebuk nieh .. ada entry pasal budak2 gi swiming jugak .. huhuu

ibu_umairah said...

hee.hee..nak marah akak juga!!!!!!merajuk lahh kalau mcm ini akak tak terjah puj blog as.........uwaaaaaaa..nak nangis tau

U-jin said...

comeiler penyu tu...wah dah part 3 ketinggalan aku

adda said...

wah bestnye mkn anginn

[-suziey-] said...

waaa sakn ye bercuti..eh nm[k seda [lak umairah mkn meggi..ekekek:D

~tetamu istimewa~

~My Memory~