clik-clik di sini

29 Jun 2009

sabtu hari tu ibu/umairah balik kampung melaka(kampung ibu)
sebab ayah o/s..so ibu ikut a.ngah balik ke kampung!!ayah risau tinggalkan
ibu/umairah,sekarang nie kan mcm2 kejadian......walaupun ayah pergi
hanya 2 malam,better ibu/umairah balik kampung!!!


*aktiviti petang ahad memetik buah rambutan yang kemerah-
merahan..bersama anak2 buah!!!dalam masa yang
sama,tapouu bawa pulang ke kl*



anak dara nie pantang nampak camera.......


rajin-adik rajin......hee.heee....tolong
atuk petik buah...walaupun penat tapi
muka ada sennnyummm....

lihat umairah..muka ketat jer!!dalam
keadaan penat laaa nie

anak dara jer yang tolong...anak teruna sibuk
main tembak2!tak aci betul...

bunga aper?ibu pun tak tau....main capture jer!!!

selesai....memetik buah!!!!nak balik untuk bersihkan
diri....

merentas sungai......tapi air dah tinggal sikit2!!!dulu2 masa kecik
ibu selalu mandi sungai..best tau!!!

menjelang malam!!!saje ibu candid2 gambar.....


apalah tekun sangat tu.........


selesai makan malam...kami berangkat ke kuala lumpur!!!

*harap u all enjoy,apa yg ibu post untuk hari ini.......
muka ibu x der,sebab ibu tak berapa sehat!jadi mood
untuk bergambar tak de.......*

p/s:28hb ada gather di t/titiwangsa...sungguh hapy ibu melihat
photo-photo di member blog yg menghadirkan diri!!
sedihh tak dapat join...mcm nak nangis tau....

8 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

wah..seronotnye..ade dusun buah2an sendiri yek..

tk pernah berpeluang masuk dusun buah ni. sbb kg kat jhr byk ade kebun sawit n kebun getah jek..=p

sis_nita said...

kamu tak sihat ke..?
tu laa..
makan rambutan bebanyak sangat..
pastu tak ajak2 lak tu..
huhu!

semoga cepat sembuh tu..

~zuraiwan~ said...

usihh....sedapnya tgk rmbutan...

MAMASYAZA said...

bestkan dpt balik kpg petik buah bersama family tercinta. semenjak FIL meninggal, dah lama tak ke dusun petik buah beramai2. masing2 ada hal. baru2 ni MIL ke dusun petik buah pun kitaorg tak dpt nak ikut

~Atie+Farid~ said...

bestnye dpt mkn rambutan fresh2.,....

Rinna said...

Ibu Umairah tak sihat ker..dah makan ubat..Jgan lupa makan ubat okey..

Bestnya dapat petik buah rambutan..manis tak..?? mintak laa sikit :)

CINTAMANISZ Lite said...

Sedapnya buah mutan tu. Jenis 'anak sekolah' yek?
Nak skettt, ngeh2.

ibu_umairah said...

lily:jom lah datang ke melaka..petik buah sama-sama

sis-nita:alamak mcm mana nak ajak,akak jauh..erm kalau mcm nie,kena pakai ilmu angin la..hee.hee

zuraiwan:jemput2 jgn malu-malu

mamasyaza:best tau ade kampung nie,,suasana lain betul

atie+farid:jom g dusun sama-sama

rinna:tq..ingatkan ibu mkn ubat!!cam ne nak hantar tu????

cintamanis:hee.heeee.heee

~tetamu istimewa~

~My Memory~