clik-clik di sini

25 Jun 2009

today ibu terlebih rajin..nak masuk masakan ibu ini dalam blog!!
untuk hari ini ibu masak gulai sotong kesukaan umairah......
masak 1 jenis jer!!!sebab ayah bukanya balik lunch pun!!!

*susah sekarang nie nak cari sotong segar,kebetulan ada pasar malam
petang semalam nampak sotong yg dikatakan cantik juga,so
ibu pun belilah 1kg,dapat 2 hari*

jadilah untuk buat santapan kami 2 beranak,umairah memang
suka makan gulai atau kari ini........

petang ini ibu buat ''onde-onde''..ialah kan ibu cakap tadi
hari ini ibu terlebih rajin,dalam masa yang sama ibu boleh
sedekahkan pada jiran-jiran umah ibu,bukan apa ada yang mangkuk
jiran dah terpengap lama dalam almari ibu...nak hantar kosong
malu pulak rasanya!!!hee.heee...jadi dengan seikhlas hatinya
ibu buatlah benda alah ini!!!!!!!


p/s:alhamdullilah menjadi jugak onde-onde ini,sbb dah lama tak buat!!
call mak nak pastikan bancuhan ini betul atau tak...ialah rasa
macam tak yakin!!!!!akhirnya jadi yahooo...yahooooooo


4 comments:

fazilzura said...

wahhh besh nyeeee

MaMaQaYPo FaMiLy said...

SOTONG.. Faveret Along Zaimi tu...

MatAhaRiKu said...

wah memang sedap tul..memang fav sy kari sotong coz sy gemar sgt dengn 'mamak' esp nasi beryani pergh..sedap hgga menjilat jari..n kuih buah melaka tu..selalunya bulan puasa jek org suka buat..akak memang rajin..cayalah...

mummYaeesh said...

bestnye..onde2..kueh buah melaka kan tu?

~tetamu istimewa~

~My Memory~