clik-clik di sini

1 Jun 2009

post kali nie...tajuk nya kenduri kahwin sepupu ibu!!!
di puchong perdana.........biasalah cuti sekolah dah bermula
macam-macam aktiviti yang dirancangkan..
gambar atas nie..nak pergi majlis nikah hari sabtu!!!ibu
berkumpul umah a.ngah(abg ibu)sebelum bertolak..
coz,kanak-kanak tak pergi sebab takut bising ialah maklum je lah
nikah kat masjid!!!yang pergi majlis nikah itu ayah,ibu n a.ngah!!!!
1-tulah abg ibu....susah sangat nak amik gambar dia nie!!
2-umairah hepi sangat tak nak pergi,ialah dah kumpul sama sepupu2
3-tepi highway,menunggu rombongan yg lain(ayah ibu,yg juga akan jadi saksi
kepada pengantin lelaki)
4-ok dah cukup..kami pun berlepas
gambar di atas..pengantin lelaki itu lah sepupu ibu...
~tenang pengantin perempuan
~alhamdullilah,hanya sekali jer lafaz

pengantin lelaki memberi seutas rantai.....

ceria pengantin....apabila bab 1 dah selesai!!!!
~jangan di tanya di mana ibu?coz ibu tukang amik gambar.....
~my hubby tak ikut kerna ada tugas yang masih belum selesai....
~terkesan sungguh ibu,,,ibu tak de gambar(coz ibu bawa camera DSLR,)

ok hari ahad...kita orang tunggu abg.long dari melaka untuk
menuju ke rumah pengantin perempuan...
tepat jam kul 12.30 kami pun bertolak!!!!
~gambar atas nie namanya 'nur dini'sungguh suka nak bergambar
(sepupu kepada umairah)
sepupu-sepupu umairah...kami tunggu dalam kereta sementara
menunggu yang lain!!!

ok dah sampai ke rumah pengantin perempuan!!!
1-my bro yang sulung sama wife n anaknya yg bongsu
2-berarak sudah bermula
3-my parents,nampak keletihan ialah dengan cuaca panas
terik!!!tak cukup rehat....
nur alya nasuha,sebaya ngan umairah!!!
sepupu yang kuat usik umairah


apabila mempelai dah masuk ke dalam umah untuk bersanding..
kami terus menuju ke meja makan,untuk meneguk air!!!
~my bro nie pun suka bergambar~
~yang tengah2 anak yg sulung~

bersanding antara mempelai....ibu tak masuk!!
just my hubby jer masuk,coz dengan kesesakan berasak2
nak tengok pengantin...maka ibu amik keputusan duduk di luar sahaja



heee.heeee gambar wajib!!!!
itu bunga fresh tau.....

makan time..kami kami adik-beradik tak duduk meja makan beradap
coz dahulukan org2 tua...he.heee
lauk2 nya memang sedap semuanya...terutamanya
arca buah.....

aksi ibu n anak!!!tau lah umairah di tanya
bila nak balik?kakak dah penat.....
1-my kakak n anak nya.......
2-nur alya nasuha
3-nur dini
1-sebelum berangkat,,kami bergambar(sepupu2 ibu)
2-masih lagi sempat karoeke....sepupu ni memang nakal
3-bersalam bersama pengatin untuk berangkat pulang
*selesai sudah........................

17 comments:

mummYaeesh said...

yelah time2 cuti sekolah ni mmg standby jemputan kawin la jawabnye..woohoo!

muka cousin yg sebaya umairah tu sama la dgn muka umairah!

anak laut said...

selamat pengantin baru buat dua mempelai tersebut..moga bahagia hingga ke akhir hayat..

neezareef said...

cantik pelamin tuh

[-suziey-] said...

tantek pengantin...sama cantik sama padan...cntik la umairah pakai baju itam pastu ade bunga tepi tinge tu :)

atty's said...

suka tgk baju perantin ngn tudung perantin masa nikah..

ibu_umairah said...

mummy yaeesh:memang pening kalau ade bab2 kenduri kawin nie.....

anak laut:tema kasih

neeza:geram sungguh tengok pelamin tu kan,,,dulu2 masa kite tak de pun....

suziey:tq suziey puji baju umairah,,,baju tu pilihan ayah umairah

atty:atty nak tau tak,baju nikah iaorg tu sama warna ngan baju nikah kita...hu..hu....

U-jin said...

hoho..cuti2 ni citer kawin jer..musim mengawan dah dtg...slmt pengantin baru..hehe

nadnye said...

comel2 jea baju pengantin, pengantin.. musim makan kenduri sekarang nie.. yang kecik tu pun berposing sakan..

ambil tag yea..
http://keloncot.blogspot.com/2009/05/tag-dari-eus-pengsan-aku-banyak-betul.html?showComment=1243934179276

Hezesuze said...

ishh nnti bleh ler jd camerawoman ze kan

Ummi Salsabila said...

wa..sume ade! pengantin hensem+lawa,pelamin cantik...

Ummi Salsabila said...

pandai k.as edit pic skang ek? edit katne? ajo oda lak..cantik pic k.as & a.nuar dgn bunge fresh tu..

ibu_umairah said...

u_jin:bahasa mu sungguh mengerikan...hee.heeee

nadye:ok nant kite amik....

hezesuze:doa2 kan yer...

odah:nant k.as ok......

Linda Latip said...

hi ibu umairah!
byknye gbr..and sgt rajin buat caption :) umairah so chomey..ye la cuti skolah penuh la dgn jemputan kenuri kenara ye...

Fara_Adura said...

Tomeinye umairah pakai sanggul kat kepala tuh..pantin kecik..hehe

Musim cuti sek neh memang ramai yang kenuri..standby salam kaut aje..keke

ibu_umairah said...

salam linda latip:poning pale..kalau ada musim2 kenduri nie....heee.heee

fara:umairah kalau bab gaya2 memang number 1...,,,,

Saidatulnissa Aina Umairah said...

a'ah cuti sekolah nie biasa ler jemputan kahwin mmg banyak.. perut pun kenyan..mama suke sgt gbr yg pegang bunga tue..sweet

Anonymous said...

awal yang baik

~tetamu istimewa~

~My Memory~