clik-clik di sini

1 Jul 2009

broadband punya halll.......



u all ingat tak entry semalam,yg ibu cakap nak ke celcom?
kul 3 tadi ibu ada kesempatan nak ke celcom jap....
ibu bawa bil2 yang berkenaan ngan broadband nie!!!!!
apabila dah sampai jumpa girl celcom suruh dia check apa
masalah nya....

soal jawab antara ibu vs celcom girl

celcom girl:line sekarang memang ada gangguan buat masa ini,
pelangan lain pun mempunyai masalah yang sama..

ibu:apa yang membuat masalahnye?saya duduk di tengah bandar
bukannya hulu kampung...pecawang bole nampak lagi
dari rumah saya...

celcom girl:lagi satu puan dah lebih guna sebanyak 5GB,puan ade
download apa2?

ibu:mana ade,saya tak suka download baik lagu ataupun movie?
for what,,,baik saya beli dvd..

celcom girl:maybe puan tak perasan?

ibu:ingat saya nie bodoh sangat ker..tak tau rupa download
tu macam mana?anak saya umur 4 tahun nie pun
dah kenal apa yang saya buka dr tenet ..
(hati ibu rasa membuak-buak)

celcom girl:ok mcm nie lah kite tunggu sampai 13hb,tengok
mcm mana!sebab setiap 13hb broadband akan
kemaskini kan balik...

ibu:ok..(ibu malas nak bsoal-jawab,sakitkan hati je)

#tunggu 13hb,kalau tak ok jugak memang ibu campak
benda alah nie kat muka celcom girl tadi,,yang
buat ibu sakit hati sangat tu!!dia cakap
nak menang jer..dah lah sombong teramat sangat......
tensiiiooooooooonnnn#

26 comments:

Diarihatiku1976 said...

broadband memang kadang-kadang jadi gitu.. sebab tu saya guna stramyx.. lagi plak dah boleh Wifi @ home... now takde masalah lagi

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

ibu guna celcom broadband ada limit ke? x leh download lbh2 ke... dulu teha pernah guna maxis broadband, asyik problem jer... slow sgt2... skrg ni pun pki streamyx...mmg ok... ;)

<< s| tED| >> said...

eh eh!! Jawapan dia macam budak sekolah rendah lah yu!!
Cusromer is always right!! Kita dah melanggang!! Bagilah khidmat yg terbaik! Nak tunggu 2 minggu lg??? ^%$&*(((!!

sis_nita said...

hmmm..
hwaaaaaa..
yekeeee..?
akak barubeli ari niii laa bodban tuhh..
tapi laa ni.. ok lagikk laa..
sok lusa, tatau laa..

10 said...

emmm.... mmg x bape bagus pn... 'org' nye broadband dh 3x tukar simcard... geram tul... ada lak kita yg salah? x patut...

syahadah said...

garangnya ibu..takpe time nipun kita nak marahkan..customer is always rite..!YESS idup IBU....

Noina said...

emm..broadband mmg hampeh sket..tapi yang ina tahu maxis la..tapi celcom..ada kawan kata ok..yang maxis tu adik yang pakai dulu..

Tapi kat umah ni pakai streamyx..lagik senang..

ibu_umairah said...

diarihatiku:oo akak guna stremx yer

te-rae:diaorg cakap unlimited,tu yg tak faham tu

ted:betul jawapan macam budak2,tp cari mak aiii mcm big boss

sis_nita:semoga akak,tak jadi mcm saya

syahadah:hee.heee...tq menyokong ibu

noina:dengar ckp kawan gak..celcom ok num 1!!tp sebalik nya hampeh

Bitt said...

hi,
dulu i guna maxis bb - prob,
skang pakai celcom bb - still prob,
kawan i pakai stremyx pon prob,
pakai w1nmx pon same prob...sebenarnya semua connection ni same jek pinjam atas 1 wayar..tak de yg bebetul stand alone...bengang jek bila i baru dpt tahu info tuh...so no wonder la semua mcm !#@$#@$#@ kenkadang ok kenkadang ko...

Krasz bAtu said...

hehhehe
Unlimited yang limited sebenarnya
allocated per customer 5gb per month
usage more than that will go slow cam siput..

anyway streamyx masih the best
maintain stabil line walaupun customer service hampeh

Ummi Salsabila said...

broadband mmg xbest..tukar jelah ke wimax...laju.no prob..

miela77 said...

salam...iela baru cadang nak beli celcom broadband...kes nie membantutkan planning tu...wimax? ok ke? pls advise/...

lieyalatif said...

ooo siannye....harap2 pasni okey

lieya gune broadband celcom mmg takde masalah ape2....laju jek...tak tau le esok luse kan....kene hati2 gak nieh

DaliaLiyana said...

broadband cam kureennggg je coverage dia kan? bertukarla kpd streamyx..hehhee...

MaMaQaYPo FaMiLy said...

sabar!! Sabar!!

MatAhaRiKu said...

huhu..itu la komannya broadband ni..dulu masa sy duk KL dh try pki celcom BB nih..cam hampes jek..lembap..sya syorkan pki streamyx je..ada wifi @ home..lebih berbaloi..n tak pyh tkut nk dload pun tak pe..sy kat umah sehari download at least 5movie..takde hal..

Hezesuze said...

yeler ibu! streamyx the best skrg ni & 4eva
celcom, maxis & p1 wimax sumenye x bgus...

U-jin said...

yer ke...baru ingat2 nak tukar broadband...huhu..

ibu_umairah said...

bitt:sama jugak kan....bengang jgn tak bengang

kraz batu:kalau servic hampeh..u sendiri yang servic hee.heee

odah:tu lah nant k.as nak tukar

miela77:pikir baik2.......

lieya:betul2 kena hati2 pas nie,

dalia:tq....

mamaqarpo:tq..kerna sabarkan ibu

matahariku:streamy kebanyakan kata ok gak

hezesuze:ialah nant ibu cuba

EIJAM'S FAMILY said...

dorang memang klu cakap xnak mengaku kalah.. haku pun hangin klu jumpe irg cam tue rase nak tembak jerk..huhuhu

[-suziey-] said...

umangaih..sabo2..sy dh penh experience teruk camtu ngn celcom..cust.serv reps dorang mmg teruk..tah ape2 tah..lg menyakitkan ati..

Ena Qaisya said...

uih garang jugak ibu humairah ni ek...
celcom mmg ade pelbagai taktik..
baru2 ni dia wat promosi kat opis kata broadband cuma RM50 jek so ramai yg tempah.. bile dh asik pas 2minggu..2minggu alik2 dia ckp, stok dh abis n kalo nak, kena tambah RM150, ramai yg kensel... ampeh kannnn

ROSE KAY said...

mami pengguna maxis broadband..takde masaalah la pulak..so far fixed je rate

isabelle said...

aiseh...
memang nak kena carut budak celcom tu.

nape x try p1 w1max? dengar kata ok. tapi xtau ada coverage x kat tempat akak.

kakyong said...

kakyong pun guna streamyx jer..
jln laju gak, ok.
kdg2 jer bmasalah, tp tak le serius...

Jordan said...

Celcom broadband ni ok lah. Diorang tau kalau servis teruk, customer akan belah, sbb takde kontrak. So diorang buat servis bagus. Memang sometimes slow, tapi sampai skarang I happy. Mungkin budak tu baru.

Kawan I cakap kalau banyak download, lagu, movie etc. memang slow skit. Tapi Msia ni, memang semua broadband sama. Antara mobile broadband yang ada, I rasa celcom yang ok.

~tetamu istimewa~

~My Memory~