clik-clik di sini

20 Jul 2009

bukit lalang....sepang

petang ahad..lepas asar kami pergi bukit lalang!!
tak plan pun,ayah tengok umairah kesian pulak ialah sejak-2 menjak
ini ayah dipenuhi dengan kerja...so we all pun bersiap n menuju
ke tempat nak dituju!!dalam masa yang sama,ayah cakap pada ibu
dah lama kita tak gunakan en.DSLR 1000D ini+harus gunakan
nanti merajuk pulak hee.heeeeee

ibu/umiarah first time ke sini...we all sampai kul 6,cantik tempatnya
ada resort/hotel seri malaysia!memang ramai orang yang berkunjung disitu!!
adatlah kalau dah nama tepi pantai...masing2 bawa tikar,pasang khemah
pun ada juga!!!so cantik sangat,mahu menunggu matahari terbenam..............




heee..heeee....ada gaya model cermin mata tak?

umairah rasa bangga betul dapat main pasir,
kebetulan pulak ada pulak sudu plastik kasawan tepi pantai



ape yang dibisik?umairah mahu merendam dirinya ke dalam laut!!
tak boleh coz,tak bawa baju n tujuan kita ke situ pun bukannya nak mandi..
next time ok?


merajuk anak dara nie.......ibu pulak membelek rambut nya
kut2 ada kutu tak?heee.heeeeee..tengok hari2 gatal kat kepala!!!
oooo nasib baik tak de....




ayah/umairah...dari lahir hinga kini wajah umairah
saling tak tumpah mirip ayah nya!!!



umairah tak dapat mandi.......tapi dia membebaskan dirinyaaa...
mula-mula main pasir,,,lama kelamaan sampai
ke tengah berjalan anak dara ini......



tengok!!!macam bawa diri jer umairah ini.....
''ayah cakap biarkan dia berjalan''




gambar kasut sebelum balik..heeee.hee...
kerja ayah!!!!

kami makan di situ juga
ada restoran seafood..best makanan semuanya fresh,maaf tiada
gambar coz perut dah terlalu lapar n tak tahan dengan godaan yang berbau
aroma asap2.....we all maghrib di situ n makan malam sekali nasi putih+ikan terubuk bakar+
sotong bakar n kerang bakar+sup campur###sungguh menyelerakan.....

18 comments:

Gieyana said...

waa..bestnyer kan..bila dok ditepi pantai...nyaman jer...especially time ptg..

~ Uitss..cari kutu? ada kutu ker tue..heeeeeee

UmiDAnisH said...

wah... bestnyer..

As said...

seronok nyer umairah dpt ke bagan lalang.. dah lama x pergi.. camner la skang tempat tuh... gold coast tuh dah siap ker? yg best nyer kat sana tuh seafood dia fresh & murah

My3Akids said...

Gambar yg last tu AtehSham suka..hehe..meaning full....

[-suziey-] said...

waaa sonot2 tgk sunset..hehe..uik cari kutu ke...ade ke..haha:p
tantek la gambo last tuh.:p

ibu_umairah said...

gie:mana ade kutu.....hee.heeee....jgn la minta!!!!!!

umidanish:jom la ke bagan lalang

as:gold coast tak siap lagi,maybe tahun ini juga rasanya siap!!!

a.sham:banyak makna ek.....

suziey:kutu tak de,,,,memang indah lepak kat pantai!!!...bawa aqeel,mesti ilang demam...hee..heee

sis_nita said...

bukit lalang..?

bukit lalang ke bagan lalang..?

kalau bagan lalang tu kan, dari umah saya dua jam tuhh..

atau bagan dah tukar kepada bukit agaknyerr..

neezareef said...

sedap2nye menu dia..wpn xde gambo

ibu_umairah said...

sis_nita.....bagan lalang+hee.heeeee.....soryyyy

neezareef:jom la makan bersama

syahadah said...

suka tgk pic yang last tu..pic selipar..nampak kreatip sesangat!!ibu umairah mmg iras ayahnya..sejuk kata org..

Shida said...

bestnye jenjalan kat pantai..

Fara_Adura said...

Suke tgk pic2 kat bagan lalang neh.. fara duk sepang..dalam 45 minit sampai le kat bagan tuh.. hehe. Lama da tak lepak sana.. masa dating dolu2..*Ups..* Ade gak g sana..hehe

Nice pic.. caiyok2..:D

ibu_arifa said...

cantiknyer!!! suasana bila matahari nak terbenam ni mmg mengasyikkan kan.. umairah nih mmg pandai posing tul :)

ibu_umairah said...

syahadah:yg tangkap pic kasut ayah umairah....

shida:jom jejalan sekali

fara adura:ooo pecah lubang,penah date kat sana ye....hee.heee

ibu_arifa:jom bawa dalila ke bagan lalang,pasti enjoy

leadleedeea said...

heheheeee gambo yang last tu berseni laaa...suke tgk..

kakyong said...

kakyong dah lama tak pergi pantai..
harus juga ni cari masa utk ke pantai.. rasa cam tenang jer dpt tengok pantai & laut..

ikiqzana said...

zana last pegi bulan januari ari tu. siap check-in kt hotel seri malaysia lg.. seronok time bila mkn, mknn seafood kt situ... sedap..

iedaLUVsham said...

cute la gambo kasut tu! suka nengok! ;)

~tetamu istimewa~

~My Memory~