clik-clik di sini

27 Jul 2009

kenduri arwah nenek n atuk

salam sume.........dah 3 ari ibu tak update blog,
tapi ibu dah bg tau kan apa sebabnya!!!
memang tak sempat lansung nak buka lappy nie....ada je
aktivitinyaaa!!!

ok jom ibu cerita serba sedikit hari sabtu siang punya cerita
dulu ok.........tak banyak gambar,coz tak de kaki tangan
mahu menolong!!!jadi ibu amik gambar ini pun mana sempat jer.....
umah nenek ni teletak di kandang

di ruangan dapur kering....anak2 kecil lap pingan mankuk
*tengok umairah,ye,,yee jer mengankat dulang*



aleya'kami panggil si debab'..hee.heeee
+nur dini nasib baik mood nya ok hari itu...cayalah

inilah ketua mengarahkan budak2 susun cawan/pingan
hee.heee my SIL

adusss...budak2 nie,memang pantang nampak ibu pegang camera
selesai jer keje,ibu n anak2 balik umah SIL di ayer molek mandi n kemaskan
diri supaya wangi!!sebab nak jemaah mahgrib bersama kaum keluarga
di rumah nenek

dah wangi....anak2 kecil nie!!!!mahu balik ke umah
moyang semula....


sekejap je umairah pakai tudung...
katanya''panas sangat umah moyang ini''

odah n aufa''budak comel''(my sepupu)
kalian mesti kenal kan?heee.heeeee
tak puas nak sembang,coz aufa meragam je tak cukup
tidu munkin......

note:kalau ade cerita yg kurang lenkap,n gambar tak berapa cantik
harap di ampun

note:odah cepat emel masa kita tengah makan itu,tak saboor
k.as nak tempekkan kat blog ini...

note:agak puas berjumpa sanak-sedara/m.cik/p.cik
sepupu-sepapat...walaupun rasa macam sekejap je
tapi memang amat menyoronokkan!!!!terubat rasa rindu
di hati......


11 comments:

wantie said...

Kalau buat kenduri memang letih.. tapi hikmahnya besar. Selain dapat pahala, dapat bertemu sanak saudara dan mengeratkan lagi silatirahim..

Gieyana said...

oooo...Odah & Aufa ur relative yer..patut ler cam kenal jer...:d

<< s| tED| >> said...

oOOoo rumah nenek di kandang ye.. dekat lah :)

~Atie+Farid~ said...

bestnye kenduri....tapi mesti penat kan

comellll umairah pakai tudung...geram ngan pipi die

sis_nita said...

ish3x..

comel2nyerr laa bebudak tuhh..
geram sehhh..

yang pakai tudung tu kan..

My3Akids said...

Wah...best..
rugi arr..My3Akids n Famlily tak balik yerk...sure seronok...

Ms AiReEn MoHd said...

salam kak chatbok ko aku tak leh taip error ..ngapekah?huhuhusedey kene lak aku taip kat komen ni kan

Mrs. Adz said...

sekali sekala berjumpa ni tentu seronokkan..

ade relative ke ngan US tu..bestnye leh ade blog lagi..

[-suziey-] said...

hohoho..sepupu ngn US rupenye..syiok la ade gneng bloggin..hehe...

Rinna said...

Seronoknya kalau kenduri..suma kaum kerabat sedara mara dapat berkumpul.. taim ni ler dapat bertanya kabar kan.. sebab iye laa dah masing2 bz..ngan keja.. :)

salman said...

anak-anak mesti di latih sejak kecil lagi...Sabda Nabi s.a.w ajarlah anak kamu solat semasa dia berumur 7 tahun dan pukul lah dia semasa umurnya mencapai 10 tahun dan asingkan dari tempat tidur.
Smg menjadi munafaat utk kita semua. TQ

~tetamu istimewa~

~My Memory~