clik-clik di sini

31 Jul 2009

tekak ibu sakit

salam....hari ini betul2 badan ibu kurang bermaya!!
tekak terlalu sakit,demam kejap panas/sejuk..
jadi supaya tak melarat kan keadaan,ibu g clinic......
doc kata...tekak ibu terlalu merah dah ada nanah pun!!!!
puncanya ibu kat umah mak,pakai ubat nyamuk
asap.......hari pertama dah ada batuk sikit+tapi
ibu pertahankan..lama2 dah teruk mcm ni pulak......
sebelum ini ok jeee....munkin keadaan cuaca sama !!!!

*harus lah ibu say good bye ngan ubat nyamuk asap ini*


doc bagi ibu beberapa ubat...adusss ubat besar2
ini buat ibu rasa lemah sedikit!!!!tapi nak buat macam manakan
nak sihat........

*gambar ini ibu just copy je*

love n rindu munkin ibu?ermmmmm,rindu jangan cakap
lah......dengan my hubby tercinta!!!


*gambar ini pun ibu copy kat web site lain,cantik kan gambar nya
kehijauan gitu*

note:so sory kalau ibu tak dapat jengok blog u all.....badan
tak mengizinkan!!!!!maafkan ibu sekali lagi,doakan ibu cepat
sembuh!!!!!

19 comments:

[-suziey-] said...

hehe..sakit rindu eh..emm uabt nyamuk jenis asap tu mmg xelok..sian skait tekak..hope get well soon ok..bykkan minum air mask

lily azliyana @ mama zara said...

siannya..teruk gak smpai tekak bernanak tu yek..mmg punca ubat nyamuk ke. pasni kena beli yg non-sasp punyela..

hope cpt sembuh..=)

naurah makwa said...

ubat nyamuk boleh sebabkan sakit tekak?nasib kat umah tak pakai.tak suka.t kaler cat tukar kaler kelabu asap.

CINTAMANISZ Lite said...

Adoii..dah laa sakit tekak, bernanah pulak??
Abes makan camne? Leh telan ke? Semoga cepat semboh laa ye.

Umairah..sementara ayah tak balik out station lagi ni, jg ibu baik2 ye. Ingatkan ibu tu soh makan obat!! haha...

iedaLUVsham said...

same la kite, iedo pon sakit tekak ni, dh mkn ubat..alhamdulillah lega skit...;)

fazilzura said...

ibu... tu le kalau bley jgn pakai ubt nyamuk asap tu ..
kalau kt kg2 tu .. umh papan pengaliran udara tu senang ... air cond pree kata nya...

now dh ramai gune ubt nyamuk yg plug in tu ... x pun yg jenis cm kad raya tu .. heheh just kangkang kan dia... itu lebih selamat

syahadah said...

ibu mmg patut ibu tinggalkan..asap nya mmg bahya ...ibu pki letrik punye leee...lagi selamat...!!apapun semoga ibu sembuh..mkn ubat secara ritun ok..yang pnting say gud bye pada asap iteww..

☆ lieya latif ☆ said...

siannye...sampai ade nanah, sure sakit time nak makan kan......kene byk2 minum air masak tu...

lieya pun tak suke pakai ubat nyamuk lingkar tu, sebb nanti umah berbau asap...langsir2 sume bau asap....lieya pakai yg letrik jek selalu....

ieda said...

ermm memang dik ubat nyamuk nieh bahay .. buleh buat jadi mcm2 ..
skrg nieh kat umah dah x guna , masuk senja jerk terus sembur ridsect .. kalau tak senja jer dah tutup semua tingkap ..

rindu itu satu penyiksaaan .. sabar yer dikk .. akak pernah mengalaminya ..

alimaz said...

salam... semoga cepat sembuh ya bu....

<< s| tED| >> said...

semoga cepat sembuh !:)

Wawa_Nadwa said...

skrng ni byk org tak sihat kak.
kena jaga2.
hati2.
kesihatan kena jaga.
jgn lupe mkn ubat ye.
bahaya skrng ni.
tk care yeah!
=P

INTAN said...

take care..jgn lupa mkn ubat tau

ibu_umairah said...

suziey:tq..memang tengah ulang2 minum air masak ini...sampai kembung perut di buatnya.......

syahadah:tema kasih banyak2,dah ibu dah buang jauh2 ubat nyamuk asap itu...

ibu_umairah said...

lily:punca batuk...kemudian tekak sakit....gara2 asap nyamuk le nie!!!!

naurah:mula2 batuk,pas itu terus melarat mcm nie....dulu akak pakai,ok jer..

ibu_umairah said...

kak.alona:hee.heee..tq ingatkan as

ieda/sham:erm....sama lah kita

ibu_umairah said...

fazilzura:tau lah kan kat kampun ubat nyamuk mcm gajah.....kdg2 tak jalan pakai elektrik!!!!!mlm2 mest berperang ngan nyamuk....haa.haaa..jadi koboi sekejap

lieya:memang lahh kalau dinding memang tak sesuai pakai asapnya..nant jd kotor

alimaz:tq..ingatkan kite

ted"tq so much

wawa:tq again

intan:awak itu pun jaga diri baik2 ye

महामंत्री - तस्लीम said...

Nice Blog. Congrats.
-Zakir Ali ‘Rajnish’
{ Secretary-TSALIIM & SBAI }
[Editor- Children’s Poem & Adult’s Poem]

Shida said...

ibu,semoga cepat sembuh..kita rasa yang banyaknye sakit rindu tu..hehe..

~tetamu istimewa~

~My Memory~